Gå til sidens hovedinnhold

19, 16, 18, 20 og 19: Tallene som viser at sommeren kommer!

Det er ting som tyder på at du kan ta på sandalene eller lettere klær igjen. Det meldes som sommerlige temperaturer.

Det er ikke lenge til vi bikker juni i kalenderen, og med det rykker sommeren stadig nærmere. Etter noen forholdsvis kjølige uker får vi mer levelige temperaturer.

Allerede torsdag meldes om sol og 19 grader. Sola skal fortsette å skinne, og 20-tallet blir antakelig å se, i alle fall lørdag, ifølge yr.no.

Allerede torsdag skinner sola igjen, og helgen vil by på en smakebit på sommeren med knallvær og opp mot 25 plussgrader i store deler av landet, skriver NTB.

– Temperaturene i helgen kommer til å ligge på mellom 20 og 25 grader. Strålende sol og knallfint! Det blir en smak på sommeren rett og slett, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød i Meteorologisk institutt til NTB.

Ifølge prognosene blir søndagen den varmeste dagen, og store deler av landet vil kunne nyte finværet.

–Sør- og Østlandet kommer til å få det absolutt varmest, men hvis man ser på dagene før helgen også så er det nok Vestlandet og Midt-Norge som får det finest. Der blir det tørt og sol i lange perioder, selv om temperaturen ikke blir like høy som på Sør- og Østlandet.

Det er gode muligheter for å tilbringe helgen utendørs, særlig på Sør- og Østlandet.

– I helgen gjelder det å benytte seg av finværet og komme seg ut! Det er mange muligheter for bruk av både solkrem og solbriller. Tur og utendørsaktiviteter er stikkordet, sier Granerød.

Sør i landet blir det også rolige vindforhold, med skiftende bris kombinert med knallvær.

– Det er flotte muligheter for å ta seg en tur på sjøen, og det er vel ikke helt umulig å ta årets første bad med tanke på at det blir såpass bra temperatur i lufta.

Havtemperaturen vil ligge på kjølige 10–14 varmegrader, så det passer best for dem som ønsker å avkjøle seg.

Kilde: yr.no og NTB