Høsten 2000 startet Blekkulfs Miljødetektiver opp i Flekkefjord. De skiftet navn til Miljøagentene i 2006. Mange barn og unge har vært med i klubben opp gjennom årene og mange voksne har vært med i styret.

Klubben lever i beste velgående og i jubileumsåret er det Monika Shopmeier som er leder. Med seg i styret har hun Christina Bjørneli, Hilde Glendrange, Lillian Kallevåg og Klara Kristine Liland.

Aktiviteter

Miljøagentene er en miljøvernorganisasjon for barn. De ønsker at barn skal bli glade i naturen og få lyst til å ta vare på den.

– Barn som blir med i Miljøagentene i Flekkefjord kan blir med på 5-6 aktiviteter i året og så får de blad i posten fra hovedkontoret i Oslo. På aktivitetene pleier foreldre å være med barna sine, forteller Lillian Eigeland Nilsen, en av flere som engasjerer seg for Miljøagentene.

Aktiviteter opp gjennom årene har for eksempel vært tur til salamanderdam i Åna Sira, Kvås fossen, Klatrepark på Evje, Sirdal Huskyfarm og Barnas dyrepark i Lindesnes. De har flere ganger ryddet strand og hatt juleverksted med fokus på gjenbruk og naturmaterialer.

I 19 år har de hatt stand på miljødag i Flekkefjord sentrum og samlet inn flere tusen til rent drikkevann i Sri Lanka eller til Regnskogfondet.

Ta vare på jorda

Miljøagentene vil skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos flest mulig barn på barns premisser. De arbeider for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe.

– Miljøagentene støtter ikke noe spesielt politisk parti, men prøver heller å få alle de politiske partiene til å bli enda flinkere til å ta vare på jorda. De favoriserer heller ingen livssyn eller religion, men synes alle skal bli flinkere til å respektere hverandres tro og livssyn.

Miljøagentene ønsker en jord hvor menneskene vet hva naturen tåler og handler og lever etter det. De jobber for et renere miljø og en tryggere framtid.

– Barna er fremtiden. Derfor er det spesielt viktig at de voksne lytter til dem. Blekkulf sa: Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Alle barn i Flekkefjord som vil kan bli miljøagenter og jobbe sammen for at alle skal bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår.