Gå til sidens hovedinnhold

250.000 til Fjellparkfestivalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter årets siste rådsmøte har Kulturrådet fordelt 160 millioner kroner til musikkfestivaler over hele landet. Fjellparkfestivalen får 250.000 i 2020.

For abonnenter

Etter årets siste rådsmøte har Kulturrådet fordelt 160 millioner kroner til 171 musikkfestivaler over hele landet. Ni nye festivaler har nå kommet inn på ordningen. Her i regionen er det de gamle traverne som går igjen. Listen fra Kulturrådet viser at lokale søknader gav god uttelling:

  • Fjellparkfestivalen søkte om 250.000 og fikk 250.000 kroner
  • Dalane Bluesfestival søkte om 300.000 og fikk 200.000 kroner
  • Nordsjøfestivalen i Farsund søkte om 750.000 og fikk 500.000 kroner
  • Egersund Visefestival søkte om 300.000 og fikk 250.000 kroner

Fjellparken har temaet for neste års festival klart

4,5 millioner til oppgradering av Fjellparken

Rocken er ikke død

Bildeserie

Veronica Maggio danset i Fjellparken

Fjellparkfestivalen har sin egen kulturpris, og i år gikk den til Randi Sand.

De unge (gamle) som trekker i trådene

– Vi ser et stadig større spenn både i omfang og i grad av profesjonalitet, sier Jan Ole Otnæs, som leder Kulturrådets musikkutvalg for arrangør- og festivalstøtte.

– De høyeste tilskuddene har blitt høyere, og de laveste lavere. Vi ser også en tendens til en økt bruk av norske headlinere på festivalene, sier han.

Otnæs peker også på et større mangfold med flere typer nisjefestivaler i søknadsbunken.

– Vi ser festivaler viet til enkeltinstrumenter, festivaler viet til spesielle egenskaper og formål, festivaler tilegnet spesielle komponister og festivaler med spesielle utøvere i sentrum, sier han.

– Jeg er også glad for at det er en god geografisk spredning blant festivalene, og for at vi ser flere nykommere inn på listene.

De ni nye festivalene som har kommet inn på ordningen denne gang er Arctic Chamber Music Festival på Svalbard, Operafest Røykenvik i Oppland, Rakettnatt Global i Troms, Oslo Classics i Oslo, Contrasto i Troms, Samisk musikkfestival i Finnmark, Tromsø internasjonale kirkefestival i Troms, Musikk i sentrum i Vestfold og Heimover i Aust-Agder.

I tillegg faller tre festivaler nå helt ut av ordningen. Det gjelder Øyafestivalen i Oslo, Bergenfest i Hordaland og Vise og lyrikk-festivalen i Haugesund i Rogaland. De to førstnevnte fikk varsel om kutt for ett år siden.

- Både Øyafestivalen og Bergenfest har stort omfang og holder høy kvalitet, og har gode økonomiske forutsetninger. Etter vår oppfatning kan midlene fra tilskuddsordningen komme bedre til nytte hos andre festivaler, og slik også bidra til større mangfold i festivalfeltet, sier Otnæs.

Fjellparkfestivalen ble årets festivalarrangør

Fjellparkfestivalen søker om 250.000

Så mange besøkte Fjellparkfestivalen

«Har gått glipp av flere hundretusen kroner»

Titusenvis av kroner til gode

Budsjett på 1,7 millioner

Fjellparken i beste sendetid!