– Det betyr veldig mye for alle på Hidra. Endelig skjer det noe slikt på Hidra igjen. Jeg tror mange ser frem til at vi kan samle oss igjen, slik det var før, sier Jahn Ove H. Tønnessen som representerer Hidra fotballklubb i forkant av treffet.

Hidra fotballklubb og Hidrafiskerne står bak årets treff, med god hjelp av villige sponsorer. Familiearrangementet som har holdt på i 30 år tilbyr et rikt skalldyrbord, hvor man blant annet kan få tak i krabbe, reker, laks, blåskjell og sild.

– Vi organiserer også aktiviteter for barn på området. Det blir hoppeslott, frisbeegolf, helikoptertur, Elias-båt og andre aktiviteter, fortsetter han.

Har merket savnet

På havna vil også være en kafé og ulike typer salgsboder. I løpet av dagen blir det underholdning fra scenen med Farsund Shantykor, trubaduren Tom Wagtskjold og musiker-paret Ruth og Emmanuel Waldron.

Tønnessen har merket stor interesse blant beboerne på Hidra, og satser på at mange møter opp så lenge været holder seg:

– Jeg forventer at det kommer godt med folk og blir god stemning. Folk skal kose seg, både de fastboende, de som kommer for selve arrangementet og hyttefolkene. Jeg håper alle treffes og benytter seg av tilbudet.

Plass til alle

For første gang siden 2019 kan man samles på brygga i Kirkehamn og nyte skalldyrmat i maritime omgivelser. Det vil også bli kåring av "Årets Hidravas" i løpet av treffet.

– Vi satser på godt vær, og fastboende og besøkende i skjønn forening. Kom med båt eller bil, det skal være plass til alle, avslutter Tønnessen.