Respektfullt startet høstfesten med et minutt stillhet for Sindre Skregelid.

– Det fine med Gåsungen 4H er at den engasjerer hele bygda. Det er ekstra mange unge medlemmer sammenlignet med andre. Høstfesten er et stort arrangement og mange har stått på for å få dette til. Det er gøy å se hva de gjør her. I tillegg er klubben på Sira flinke med å ha kurs og turer. 4H på landsbasis har ikke prosentvis samme tilslutning som Gåsungen som har 40 medlemmer. Tradisjonelt er 4H knyttet til landbruk og skogbruk. På Sira er det større bredde blant medlemmene.

Rosen til Sira kommer fra Svenke Spikkeland, styremedlem i Agder 4H. Han tok turen fra Marnardal sammen med Salmon Spikkeland for å vurdere 4H-oppgavene.

Det som skiller Gåsungen 4H litt ut er at mange av medlemmene har konsentrert seg om fellesoppgaver. «Ut i naturen» utgjør brorparten av utstillingene som prydet gymsalen på høstfesten. Svenke likte spesielt oppgaven til Oda Regine Kjørmo, «Melkefri baking». Svenke likte smaksprøvene han fikk.

En 4H-fest uten underholdning er utenkelig. Medlemmene fremførte den ene sketsjen etter den andre. De startet med at tre hunder fikk vise sine ferdigheter på scenen. Store plakater ga beskjed om «Dette er morsomt», «Nå kan dere klappe». Dermed var det ikke tvil.

Etter at folk hadde forsynt seg med toppvariert mat, var det utlodning. Igjen hadde forretninger og firmaer sponset 4H med flotte gevinster. De nye årene var utlånt fra Bakke Idrettsforening. Alle som hadde fullført oppgave fikk sølvskje, diplom og nål 4H merker etter 4H regler.

Den aktive klubben har siste året hatt sammenkomster der medlemmene har foreslått og stått for innholdet. Bålpanne, gløgg og pølser på julemarked i Prestegården, nissefest. Annenhver uke er det volleyball eller stikkball i gymsalen. Skitur til Ådneram, overnattingstur til Sætra, tur til hytte på Fjelde. Turer til Støvlåsen og Skogstjødna har det også vært. Overnatting ute kan være kaldt, men 4H-ungdommer lar seg ikke skremme, beretter årsmeldingen. Benevnelser som gøy, supert, kos dominerer. 60 på tur til Fårup sommerland var så gøy at styret håper å få det til i 2023 også

Leder i Gåsungen 4H er André Bøckman, Nestleder: Daniel Klungland, Sekretær: Camilla Birkeland, Kasserer: Ine Sirnes, Styremedlemmer: Marius Birkeland og Ameli Smiebakken.