Personen i andre enden er selvsagt ikke fra Europol, men er en som er ute etter opplysninger som kan brukes til å svindle deg.

Det er politiet i Agder som står bak advarselen.

– Politiet blir kontaktet av flere som i dag har fått mail om at de er stevnet i sak fra Europol. Dette er forsøk på svindel, skriver politiet på Twitter.

Videre anbefaler de å slette e-posten.

Advarer om nok en svindel, og denne gangen er det ikke bare Halldis som rammes

Halldis

Da politiet sendte ut advarsel på søndag, var det telefonsvindel folk hadde ringt inn å meldt i fra om.

– Vi har fått meldinger fra folk som er oppringt av en som utgir seg for å være fra Økokrim. Telefonnummeret viser tilsynelatende rett, men vi kan avkrefte at dette er en arbeidsmetode fra Økokrim. Særlig damer som heter Halldis, er utsatt i kveld, ukjent hvorfor, skriver politiet.

De legger til:

– Beste råd: Legg på røret!

Tips for å unngå svindel

  • Ta i bruk to-trinns pålogging på ulike nettjenester. Dette er en ekstra beskyttelse med en engangskode, eller godkjenning via mobiltelefonen. Slik gjør du det.
  • Sørg for å bytte passord på e-post, Facebook, Instagram mv. regelmessig, og unngå å ha samme passord flere steder.

  • Aldri gi videre engangskoder som du mottar på SMS eller mail.
  • Aldri oppgi kontoinformasjon, BankID-informasjon eller passord via mail eller telefon, uansett hvem som ber om det – enten det er bank, familie, venner eller andre.

  • Sjekk den reelle avsenderen på epostene du mottar. Det kan du som regel gjøre ved å dobbeltklikke på avsendernavnet øverst i mailen.

  • Er du usikker på om personen som har kontaktet deg på Facebook faktisk er den de utgir seg for å være, så bør du ta kontakt med personen på en annen måte for å sjekke. La meldingen stå ubesvart.