Gå til sidens hovedinnhold

Advarer om utrygg is: – Vær forsiktig!

Nå starter vinterferien flere steder i våre dekningskommuner. Agder Energi oppfordrer skigåere og andre til å være svært forsiktige ved ferdsel på regulerte vassdrag.

– Selv om isen ligger tykk på mange vann så er det fortsatt sprekker langs land på grunn av nedtapping. Det er utrygt langs kantene, ved bekkeos og inntak/utløp. Mye snø kan noen steder også dekke over råker og bekker. Videre vil strømforholdene i vannet lage råker eller partier med dårlig is, varsler Agder Energi en pressemelding.

Det går videre frem at i områder med mye snø, blir tyngden av snøen så stor at isen trykkes ned. Dette kan føre til at vann kommer opp gjennom sprekker i isen og danner overvann.

Også Sira-Kvina Kraftselskap ujevn istykkelse på flere vann fungerer som magasiner for kraftproduksjon. Kraftselskapet minner derfor om at en alltid må være forsiktig når slike vann krysses.

– Om det har vært kaldt vær og isen har lagt seg flere steder er det undervannsstrømmer som følge av høy kraftproduksjon. Det frarådes derfor ferdsel på flere av våre reguleringsmagasin, heter det fra selskapet, som jevnlig oppdaterer om isforhold.