Gå til sidens hovedinnhold

Agder må gjøre nye tilpasninger

Artikkelen er over 1 år gammel
LEDER

DA MYNDIGHETEN stengte ned samfunnet midt i mars, opplevde vi som avis at vår viktigste inntektskilde forsvant. Alt av møter og arrangementer ble satt på hold – og det gjorde at stort sett alt av annonser i Agder også forsvant. Vi har forsøkt å tilpasse vår drift til reduserte inntekter, blant annet gjennom permitteringer i markedsavdelingen, men ser at vi er nødt til å gå ett skritt videre for å sikre at vi etter korona-krisen skal komme ut med begge bena på jorden.

VI SKAL fortsatt komme ut tre ganger i uken på papir, men vi må skifte utgivelsesdag fra mandag til tirsdag, fordi det vil gi oss en mer kostnadseffektiv produksjon. Endringen gjelder fra tirsdag 19. mai. Agder vil altså i tiden fremover komme ut tirsdag, onsdag og fredag. Å flytte mandagsavisen til tirsdag sparer oss for helgearbeid i redaksjonen, trykkeriet og distribusjon. Avisen vil fremdeles være full av godt innhold, både på papir og på nett.

SELV OM våre helsemyndigheter letter litt på de restriksjonene som ble innført i mars, tar det nok litt tid før vi er tilbake til normalen. Gjennom sommeren er det aller meste av arrangementer avlyst. Det betyr at annonseinntektene i tiden fremover vil være lavere enn de vi har budsjettert med. Vi gjør ikke disse endringene for moro skyld, Vi gjør det for å sikre at vi i andre enden av denne krisen, kan komme tilbake til en arbeidsplass som skal gi ut avis på papir og på nett.

SÅ DERFOR ber vi om forståelse for det grepet vi nå gjør. Også våre naboer i vest, Dalane Tidende og Jærbladet, gjør de samme grepene, fordi det er det minst inngripende – og det som gir en viss økonomisk effekt. Når vi er tilbake til normalen, er målet vårt å komme tilbake til et utgivelsesmønster, slik de har hatt siden 1902.

SÅ FOR ordens skyld: Når du neste mandag venter på Agder i postkassen, må du vente helt til tirsdag. Slik blir det en tid fremover.