Lørdagens allehelgenskonsert i Kvinesdal kirke blir en time sammen med Mandal Kammerkor og Ilze Jaunzeme.

Organist i Kvinesdal Kirke, Ilze Jaunzeme sier til Agder at hun håper lørdagens konsert vil kunne bidra til refleksjon og trøst med vakker musikk som kulisser.

– Jeg har hørt Mandal kammerkor før og ble veldig imponert over den høye musikalske kvaliteten. Dirigenten Tormod Lindland er en nestor i Mandals kormiljø og er flink til å få det beste ut av sangerne. Jeg gleder meg veldig til holde denne spesielle konserten sammen med dem, sier Jaunzeme til Agder.

Lindland på sin side forteller at koret gleder seg til å komme til Kvinesdal.

– Det er veldig hyggelig å komme ut og synge andre steder. På konserten skal Ilze akkompagnere koret. Det skal skje på to hele konserter lørdag. Først i Mandal og senere på kvelden i Kvinesdal. Jeg vet hva Ilze er god for, så dette blir veldig spennende, beretter Lindland.

Mandal kammerkor er relativt nytt og startet i 2020. Koret teller i dag rundt 30 sangere og synger alle typer musikk. På søndagens konsert blir det imidlertid kirkemusikk.

Ettertanke, trøst og takknemlighet

– Jeg vet ikke hva jeg skal kalle musikken. Men det blir musikk som innbyr til både ettertanke, trøst og takknemlighet. Folk skal rett og slett bare kunne nyte musikken i stillhet og ro, legger Ilze til.

Med seg på konserten får de også fløytisten Alicia Anfinnsen. Hun er opprinnelig fra Canada, men har bodd mange år i Lindesnes.

Blant musikken vi får høre er utdrag av Rutters Requiem Pie Jesu, Karl Jenkins’ Laudamus te og mye mer. Konserten er tenkt å vare i en time.

Etter konserten vil det bli mulighet for å samles på menighetssenteret for samtale der man kan ta med seg savnet, de gode minnene, trøst og håp.

Under søndagens allehelgensgudstjeneste vil man faktisk kunne får med seg mer korsang når Scola Vocalis vil synge under gudstjenesten.

– Jeg håper riktig mange legger turen til Kvinesdal kirke lørdag kveld for å finne ro og trøst med vakker korsang, avslutter Jaunzeme.