Det som blir en av Europas største landbaserte vindparker, Fosen vind, er i ferd med å realiseres i Åfjord kommune i Trøndelag. Den uønskede vindparken har 80 landbaserte vindturbiner, og har som alle landbaserte vindparker skapt misnøye og uro i lokalsamfunnet og regionen.

Vi ser den samme misnøyen ved etableringen av landbaserte vindturbiner i Agder. Vi har flere av disse parkene under oppføring.

Det som gir grunn til optimisme, er at ved den offisielle åpningen av Fosen Vindpark den 12. August, så ble flere artister booket for å underholde. Det hele ble ovenfor artistene omtalt som en familie dag med konsert og safari. Område er i skog og fjellterreng, derfor navnet safari.

En av headlinerene for konsert arrangementet var Stian Thorbjørnsen, eller Staysman som er hans artistnavn, valgte å kansellere sin konsert når han ble gjort oppmerksom på at det dreide seg om åpningen av en uønsket og naturødeleggende landbasert vindpark. Det samme gjorde bandet Landeveiens Helter.

Jeg syntes det er positivt at norske artister velger å boikotte utenlandske aktører som ødelegger naturen vår, til fordel for økonomisk profitt. Det viser også at det miljøvennlige argumentet som disse selskapene skjuler seg bak er i ferd med å bli avslørt. Alle vet vi ikke trenger landbaserte vindturbiner som ødelegger naturen for å møte vårt energibehov.

Jeg håper at alle artister fremover velger å boikotte åpningsarrangement som disse landbaserte vindkrafts selskapene skal gjennomføre. Jeg er sikker på at hvis artister ved å kaste glans på, eller på annen måte hvitvaske aktiviteten til slike selskap faktisk kan bidra til å ødelegge eller skade sin egen karriere. Nå har Staysman gått foran med et godt eksempel, og satt søkelys på dette. Jeg vil derfor på det sterkeste anbefale alle å følge hans eksempel. Boikott vindkraftselskap som ødelegger norsk natur!