Rundturen ble avsluttet ved Hidra Kirke der steiner til minne om Tollak Loug, Nicolay Nilsen og Noralf Nilsen ble avduket.

Høsten 2021 ble de første 8 snublesteinene avduket i Flekkefjord sentrum. Snublesteinene er lagt ned der Flekkefjords-ofre for nazismen har bodd eller arbeidet.

Bildeserie

Snublesteiner i Flekkefjord

I alt er det i Norge lagt ned 600–700 steiner. I årene fremover vil det bli lagt ned mange flere steiner både lokalt og på verdensplan.

For de som levde under krigen og oss som er etterkrigsbarn står navnene på ofrene under krigen fortsatt sterkt i minne. På alle stedene som snublesteiner ble avduket var det møtt frem mange fra familiene av ofrene, venner og andre fra lokalsamfunnene.

Siden Demnig startet det som nå har blitt et stort internasjonalt prosjekt, er det lagt ned nærmere 100.000 steiner fordelt på en rekke Europeiske land. Prosjektet øker i omfang år for år.

I Flekkefjord var det politiker Stian Birkeland (Uavh.) som først frontet initiativet ovenfor bystyret. Sammen med representanter fra historielaget og politikken utgjør de en komité som hvert år skal utpeke nye personer som skal få lagt ned en stein til deres minne.

Minnedagen ble avsluttet i Kirkehamn Kirke der flere deltok. Forfatter Svein Sæther holdt foredrag om XU – I hemmelig tjeneste 1940–45. Nina Haaland leste diktet Du skal ikke sove. Ordfører Torbjørn Klungland leste om seiersdagene i 1945 da fangene fra Grini kom hjem til Flekkefjord. Minnedagen ble avsluttet med Ja, vi elsker med Olaf Thormodsæter ved pianoet.