Flere leser Agder

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Både opplaget og lesertallene viser en positiv utvikling for Agder.

DEL

Agder har også fått flere lesere fra første til andre halvår i år. Agder er en av 12 aviser som kan vise til fremgang også for papirlesing. På papir har Agder nå 10.400 lesere, mot 10.000 i første halvår. På alle plattformer har Agder totalt 12.600 lesere hver dag. Tallene som ble offentliggjort i går, viser at mobiltelefonbruken er større enn bruk av nettbrett og datamaskin når leserne skal bruke de digitale flatene.

Norske papiraviser og magasiner generelt sliter fortsatt med tilbakegang, mens nettutgavene til avisene blir mer populære, spesielt på mobil.

Tallene viser at 83 prosent av Norges befolkning daglig bruker norske aviser enten på papir eller digitalt for å holde seg oppdatert. 67 prosent bruker daglig digitalt innhold, mens 39 prosent fortsatt får sine nyheter via papiraviser en gjennomsnittlig dag.

Hele 70 prosent av den digitale trafikken er nå på mobil (målt i brukersesjoner), viser undersøkelsen fra Kantar. Det er en økning på 10 prosentpoeng fra august 2018 til august 2019.

– Nordmenn vil ha norsk redaksjonelt innhold, og de vil ha det på mobilen. Lesertallene viser at den gode journalistikken som hver dag produseres i våre mediehus leses og brukes. Dette er gode tall, mener Øgrey.


Samlet sett er det en tilbakegang på 8,1 prosent for de 162 papiravisene som er rapportert. 12 har fått flere lesere og 89 har fått færre lesere. Lokal- og regionsavisene går tilbake med 7,5 prosent på sine papirutgaver, mens nisjeavisene går tilbake med 1,7 prosent.

Lesing av e-aviser (papiraviser i digitalt format som for eksempel en pdf-fil) øker med 8 prosent. Rundt 6 prosent leser slike aviser daglig.

Artikkeltags