Gå til sidens hovedinnhold

Avslutning med kåring av årets ildsjel

Kvinesdal Idrettslag hadde sin tradisjonelle årsavslutning for seniorfotball og trenere/ledere på lørdag. Som vanlig ble det delt ut masse priser.

Blant prisene som ble delt ut på Kvinesdal idrettslags klubbfest, er det en som henger høyere enn de andre.

Styret deler hvert år ut en pris til en person som det siste året, eller over flere år yter noe ekstra. Mer enn man kan forvente.

Årets ildsjel ble Bjørn Morris Egenes. Han bor like ved stadion og er et JA-menneske som ofte stiller opp på kort varsel, dersom noen behøver hjelp. Han er med i anleggsgruppa, og gjør derfor mye arbeid som ikke er synlig. Samtidig er han nok en person som liker å være synlig.

Han engasjerer seg rundt A-laget som "manager" og er en viktig faktor for at mange trives på laget.

I sin takketale sa han at ikke vært med i så veldig mange år.

- Det var jo ikke så mye i begynnelsen, men det har jo «balet på seg», utrykte han.

Han takket for alle nye venner, og for den inspirasjonen det er for ham å få være med å bidra i en flott klubb.

Selve prisen er et bilde av Bjørn Morris pakket inn i en flott ramme.

Damelaget

Årets unge spiller på for damelaget KIL/FFK ble Celina Reiersen. Hun har vist treningsiver, og vist at hun har hatt lyst til å spille seg til en fast plass på laget.

Årets toppskårer for damelaget ble Julie Sindland Egeland.

Årets spiller for damelaget ble Julie Galdal. Galdal har stått fram som en stødig og solid spiller.

I en sesong som har vært preget av korona og for enkelte spillere på laget vanskelig å ha full motivasjon, har Julie stått ekstra på. Til tross forstudier utenbygds har hun vært den mest treningsivrige, og har vært lagets klart viktigste spiller.

Damelaget KIL/FFK har vært et samarbeidslag mellom Kvinesdal IL og Flekkefjord Fotballklubb. De spilte i 3. divisjon. Dette ble i år for KIL/FFK en ganske så hard avdeling. Selv om det til slutt ikke ble noen seriepoeng, var laget på ingen måte noen kasteball. Trenere har vært Thor Sverre Hansen og Glenn Galdal.

Herrelaget

Årets Unge spiller på A-laget ble Kemal Trtak. Kemal er på ferie i utlandet og var derfor ikke tilstede under utdelingen. Han har kommet inn som et frisk pust på A-laget, og ved flere anledninger vært banens beste spillere.

Sander Risnes ble både årets toppskårer og årets spiller på A-laget. Risnes må regnes som A-lages viktigste spiller i 2021 sesongen. Han møter på alle treninger, og har virkelig vært med på å dra lasset i koronatiden.

A-laget hadde i 2021 varierende resultater i 4. divisjon. I noen kamper, for eksempel mot Fløy, var det kjempebra spill. I andre kamper kunne det butte veldig imot.

Laget endte på 5. plass og spiller i 4. divisjon også til neste år.