Gå til sidens hovedinnhold

Besøksgård med store muligheter

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

FLEKKEFJORD HAR fått en ny attraksjon. Nuland Besøksgård åpnet torsdag i forrige uke, etter rapportene å dømme, har det vært bra pågang fra folk som har tatt gård og ikke minst dyr nærmere i øyesyn. Plutselig fikk Flekkefjord og regionen et helt nytt tilbud som bør falle i smak hos små og store.

DET ER ikke så rent lite dugnadsinnsats som ligger bak gården. Connie Liestøl og samboer Inge Senum Oftebro har gjort det meste selv, sammen med gode medhjelpere og ildsjeler som brenner for dyr og dyrs beste. Dette er en gård som er på dyrenes premisser, der dyrevelferd og dyrenes trivsel er det allerede viktigste.

PARET SØKTE om og fikk 200.000 kroner fra Flekkefjord kommunes næringsfond. Dette må sies å være vel anvendte penger, og allerede på første åpningsdag og utover helgen strømmet det til. Besøksgården er forseggjort med flotte gangstier, kiosk og grillhytte. Alt ligger til rette for fine dager i naturskjønne omgivelser – blant smågriser, sauer, alpakkaer, kaniner, ender og marsvin. Med mer!

LES OGSÅ:

Åpner Flekkefjords første besøksgård: – Her skal små og store få nærhet til dyrene.

Ungene koste seg på Nuland besøksgård: – Jeg har funnet en favorittsau!

DET ER prisverdig at noen starter opp et slikt tilbud, og ser verdien av å tilby enda et tilbud i regionen. En slik besøksgård har lenge vært drømmen til Connie Liestøl, og nå slipper folk fra vårt distrikt å dra langt bort fra Flekkefjord for å få et positivt møte med dyr. Plutselig er gården bare noen minutter unna.

BESØKSGÅRDEN LEGGER opp til at skoler og barnehager etter hvert kan komme på besøk, og lag og foreninger er også velkomne. Vi vil tro at campingfolket på Egenes camping kommer til å benytte seg av det nye tilbudet, for ikke å snakke om andre tilreisende til Flekkefjord.

KOMMUNEN HAR etter hvert mange gode tilbud til turister; Hollenderbyen, Flekkefjordbanen, Hidra og Brufjellhålene – for å nevne noe. Men enhver by og kommune må alltid være i fornyelse, og sånn sett representerer Nuland Besøksgård noe nytt og kanskje etterlengtet.

TA TUREN, og møt opptil flere ålreite dyr!