Gå til sidens hovedinnhold

Bistands- og utviklingsministeren kommer til Sarons Dal

Troens Bevis inviterer til en Solidaritetskveld under sommerstevnet der Bistands- og utviklingsminister Dag Inge Ulstein skal delta.

– Vi ønsker å se nærmere på hva ekte solidaritet innebærer. Hva det betyr på nasjonalt og personlig plan, og i nasjonal og internasjonal sammenheng. Og ikke minst, hvem vår neste egentlig er, forklarer daglig leder Rune Edvardsen for Troens Bevis i en pressemelding

Han legger til at den siste tiden har han spesielt satt pris på samtalene med Bistands- og utviklingsministeren rundt situasjonen i Myanmar.

– Det er gledelig å se hvordan vår minister tar saken alvorlig, og gir gode råd. Han oppmuntrer andre partier til å komme på banen.

Solidaritetskveld

Bistands- og utviklingsminister Dag Inge Ulstein er spesielt invitert til å delta på solidaritetskvelden lørdag. Egil Svartdahl skal lede samlingen, der han blant annet skal intervjue både Dag Inge Ulstein og Rune Edvardsen.

– Jeg ser veldig frem til å besøke årets sommerstevne i Sarons Dal og få oppleve et herlig mylder av liv i Kvinesdal. Jeg vet det er Sommerstevne som både forandrer og gir masse godt påfyll, og jeg gleder meg til å få snakke til mange mennesker fra hele landet som er opptatt av både misjon og bistandsarbeid verden over, sier utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF).

Store behov

Rune Edvardsen har i lengre tid etterlyst norsk og internasjonal støtte til Myanmar og andre folkegrupper som står i store utfordringer. Han har stått i bresjen for en innsamling til Myanmar gjennom Troens Bevis, og får daglige oppdateringer fra strategiske kontakter inne i landet.

– Jeg ønsker å bruke en kveld under Stevnet sammen med Dina Stiftelsen til å minne om humanitære behov. Det vi gjør eller ikke gjør mot vår neste er synlig. Det kan måles, men forsøkes ofte å gjemmes bort, legger Edvardsen til.

Les også

Tilbyr drop-in-test for alle som trenger koronasertifikat

Jarle Waldemar er en norsk pastor og forfatter som har skrevet over 40 bøker. Han har vært hovedpastor i Filadelfiakirken Drammen siden 2019. Han er utdannet pedagog med mellomfag i KRLE, har en bachelor i ledelse og teologi og en videreutdanning i familieterapi. Barneforeldre og andre som ser Jarle Waldemar i aksjon på scenen kan få tanker om at at han nærmest har fått en overdose gladkristendom. Hør hva han selv mener om dette i videointervjuet. Han forteller også om det han opplever du som det aller viktigste å dele videre med folk i Sarons Dal.

Stevnesjef Rune Heimvoll er kjent som både vedlikeholdssjef, evangelist og taler. Han har også vært tett på prosessen med byggingen av Dvergfossen kraftverk i Sarons Dal. Han forteller at prosjektet er forsinket og at det har vært litt krevende med byggearbeider inne på området. I videointervjuet svarer Heimvoll også på hva han forventer blir de varige korona-konsekvensene for menighetslivet i Norge og hva han selv liker best av de mangfoldige oppgavene han har i Troens Bevis.

Administrativ leder Glenn Tønnessen i Sarons Dal forteller at det til nå har vært om lag 400 på møtene og 400 på de parallelle barne- og ungdomsmøtene. Med 800 til 900 samlet på møtene er det halvparten av det antallet som pleid å være på stevnet før koronatiden. Han forteller at smittevernet har fungert bra. Tønnessen nevner at det fra neste år blir kortet ned fra to uker til ni dagers stevne slik som før. Av det som gjenstår av stevnet nevner Tønnessen at han forventer at det kan bli mye folk på noen av konsertene og på møtene neste helg med taler Egil Svartdahl og på solidaritetskveld med utviklingsminister Dag-Inge Ulstein. I videointervjuet svarer også Tønnessen på hvordan han tror menighetslivet skal ta seg opp igjen etter koronatiden og om økonomien og fremtiden for Sarons Dal.

Les også

Sarons Dal: – Vi starter en egen barne- og ungdomsorganisasjon

Les også

Nattåpent i Liknes: – Det har mye å si for oss som jobber i butikkene her i bygda

Les også

Folk i alle aldre møtte opp til nattåpent i Kvinesdal: – Det er veldig mange folk her!

Les også

Partiet De Kristne: –Skuffet over at vi ikke er invitert til debatten i kveld

Les også

Full fart på Planetuke: – Veldig moro for barna!

Les også

– Godt å komme i gang

Les også

Koronatester alle medarbeidere og flere ungdommer: – Vi følger alle anbefalingene fra kommunen

Les også

De første stevnedeltagerne er på plass: – Ingen sommer uten Sarons Dal

Les også

Storinnrykk til Sarons Dal: – Vi tar smittevernet på største alvor

Les også

Kioskarbeiderne klare for sommerstevnet: – Det blir ikke sommer uten Sarons Dal