Oslo-bandet er kjent for sin satiriske hardrock. Bandet har lenge balansert humor og musikalsk alvor på en tynn linje. Tekstene har utvilsomt mye moro i seg, mens musikken er langt fra latterlig. Nylig slapp bandet nytt album – her er det kanskje enda mer alvor enn man er vant med fra Black Debbath.

For oss i Flekkefjord er det ekstra stas at mannen bak trommene er kommunens rockestolthet, Ole Petter Andreassen. Men i et intervju med Spirapodden er han tydelig på at trommer er slags nødvendig onde.

– Jeg er jo egentlig gitarist. Det er det jeg liker best, men jeg tjener mer penger bak trommesettet, sier han (litt fritt sitert) fra praten med bookingansvarlig Arne Skage.

Men når Black Debbath kommer for å spille fletta av Spira-publikummet, er det en annen flekkefjæring som også har en viktig rolle.

Martin varmer opp

Martin Skage Møhlen Bakken fra Flekkefjord er frontfigur i bandet Radiojørn. De er nemlig med Black Debbath på en miniturné:

– For omtrent et år siden begynte jeg å jobbe for Ole Petter. Vi hadde møttes noen år i forveien, etter jeg hadde flyttet til Oslo i 2018 i sammenheng med at jeg gjorde et intervju av ham for studentradioen i Oslo (Radio Nova), sier Bakken til Agder.

– En dag kontaktet han meg og sa han kunne trenge noen ekstra hender i backline-crewet sitt. Siden da har jeg vært med både Thulsa Doom og Black Debbath rundt i Norge, og også bartendet bryllupet hans.

– Så hvordan det kom seg til at vi skulle varme opp var så enkelt som at jeg spurte pent om de hadde lyst på oppvarmingsband, og det hadde de, sier 24-åringen.

Studerer «litt nærmere Hidra»

I dag studerer han musikkproduksjon og opptaksteknikk ved Universitetet i Stavanger.

– Jeg stortrives i Stavanger, byen har en størrelse og stemning som jeg trives mye bedre med enn det jeg gjorde i hovedstaden. Dessuten er det fint å være nærmere Flekkefjord og Hidra, sier han!

Endrer på konseptet og navnet

Med Radiojørn har de bestemt seg for å legge litt om på ting.

– Radiojørn-konseptet har vært rundt i 10 år og ble startet bak Flekkefjord ungdomsskole i øvingscontaineren der, og på 10 år skjer det en hel del.

– Så når både musikken og personellet er blitt noe helt annet, syntes vi det var på tide å starte med blanke ark. Derfor bytter vi navn til Korvett. Om Korvett er et nytt band eller om det er en videreføring av Radiojørn er vanskelig å si.

– Albumet vi skal spille inn i desember i år skulle vært Radiojørns tredje album, men blir Korvett sitt debutalbum. Så det er i gråsona mellom de to, men det er veien videre.

Drømmen om å leve av musikk

For de fleste som er glade i å spille eller synge, er drømmen om å leve av musikken viktig. For mange nesten uoppnåelige likevel. Martin har funnet sin vei:

– Det å leve av musikk er mer realistisk enn noen gang for meg. Det er fordi jeg driver på med så mye forskjellig: alt fra det jeg liker best som er å komponere musikk og spille konserter til å produsere eller gjøre mikser, ta opp lyd for film eller backline jobber for Ole Petter. Det er så mye man kan drive med og alt har noe med det jeg liker aller best, musikk.