Gå til sidens hovedinnhold

Blåser i trompeten på valgdagen

Mens du venter på om Erna Solberg fortsetter som statsminister eller om Jonas Gahr Støre overtar, kan du oppleve legendarisk jazz i Spira.

Flekkefjord Jazzklubb har ikke før ryddet lokalet for Baker Hansen og Chet Baker-varianter, før en norsk trompetlegende med norsk supergruppe kommer til Spira mandag 13. september.

– Arve Henriksen og Jan Gunnar Hoff Group vil til Flekkefjord Jazzklubb og storsalen i Spira. Vi tror du har grunn til å glede deg, reklamerer Bernt Kristian Laundal i Flekkefjord Jazzklubb.

Jazz-mix

Musikerne du får møte på denne konserten er Jan Gunnar Hoff på tangenter, Arve Henriksen på trompet og vokal, Per Mathisen på bass og slagverkeren Audun Kleive som har vært flere ganger i jazzklubben. Bandet har også med seg Thor Ivar Lund på lyd.

Pianisten og komponisten Jan Gunnar Hoff presenterer en særegen mix av jazz, klassisk og folkemusikk med vekt på vakre melodier, stemninger og groove. Han har de siste årene samarbeidet med artister som Alex Acuna, Mike Stern og Maria Joao. Han skrev også tingingsverket til Vossajazz i 2005. Han har hatt sitt eget band siden 1993, som blant annet spilte en legendarisk konsert med Pat Metheny i Molde i 2001. Hoff er offisiell Steinway Artist og mottok Buddyprisen, norsk jazz sin høyeste utmerkelse, i 2014. Han har også vært nominert til US Grammy Awards for albumet Quiet Winter Night i 2013 og er ansatt som professor ved Rytmisk institutt på UiA.

– Fin musiker

Laundal forklarer at Arve Henriksen er en av våre fineste musikere med et sound som ingen andre. Han er en del av toppsjiktet av ikke bare norske jazzmusikere, men også internasjonale størrelser.

– Mange sammenligner ham gjerne med nylig avdøde Jon Hassell. Med sitt spill, virtuositet, kreativitet, vokal og nyskaping er han i en egen liga. Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser, og han har en bunnsolid rekke med albumutgivelser og nasjonale og internasjonale samarbeidsprosjekter der han har arbeidet med blant andre Misha Alperin, Jon Balke's Magnetic North Orchestra, Nils Petter Molvær, Trygve Seim, Terje Isungset, Christian Wallumrød, sier Laundal.

Fyrverkeri

Jazz-ildsjelen fra Flekkefjord forteller at Audun Kleive og Per Mathisen er et fyrverkeri av et komp og med solistiske kvaliteter på høyeste nivå. De har spilt i prosjekter med størrelser som Alex Acuna, Gary Husband, Ulf Wakenius, Bill Bruford, Terje Rypdal, Pat Metheny, Maria Joao, Denada.

– Før du går hjem og ser valgresultatet og hører på kommentarer til valget, kan du få en grensesprengende, melodiøs og groovy konsert med Arve Henriksen og Jan Gunnar Hoff Group! Det kan vel egentlig ikke bli mer spennende enn det, mener Laundal.