Gå til sidens hovedinnhold

Bli med inn i den nye flerbrukshallen på Uenes

På utsiden planeres det, hamres og spikres. På innsiden er rominndelingen godt i gang, elektriske arbeider går unna og den neste 8000 kvadratmeter store flerbrukshallen tar mer og mer form. Bli med inn!

For abonnenter

Ove Frøytlog er Flekkefjord kommunes prosjektleder, mens Vidar Iversen er byggeleder. De er ikke så rent lite fornøyde i det de begir seg inn i det som skal bli en flerbrukshall til glede for kommunens innbyggere. Her blir det fotball, turn, håndball, klatring, squash og padel. Det er også plass til andre aktiviteter.

– Dette er et givende og spennende prosjekt å være med på. Arbeidene går helt som planlagt, og meningen er at entreprenøren BRG skal overlevere anlegget til eierne 25. oktober. Så skal det forhåpentlig bli offisiell åpning i januar, forteller Ove Frøytlog til Agder.

Høyt under taket

Han står sammen med Iversen, og BRG-ansatte Kjetil Tønnessen og Leif Lans i hallens klatreavdeling. Her blir det høyt under taket. Den høyeste klatreveggen er 13 meter. Hvis du er nybegynner, kan du nøye deg med en vegg på 10 meter!

– Det er virkelig høyt under taket, men klatrehallen får et luftig og lyst preg, blant annet med store vinduer. Da vil klatrerne se inn, og folk på utsiden vil kunne få med seg at det skjer noe inne på dagtid og kveldstid. Foruten de to nevnte veggene, er det også et såkalt buldreanlegg. Det er en klatrevegg hvor det ikke er behov for sikring, opplyser Vidar Ivarsen.

Hallen er gravd godt ned i bakken på Uenesodden, men ruver likevel hvis en står på motsatt side av fjorden, eller til og med ser opp mot Uenes fra byen.

– Plasseringen har vist seg å være god. Det har gått av noen salver med dynamitt, og totalt er det sprengt bort 50.000 kubikkmeter med stein. Det blir et bra uteområde med parkering og en del beplantning, og på nedsiden av hallen – ned mot Grisefjorden – har det blitt plass til en ekstra og kjærkomment parkeringsplass, forteller Frøytlog.

Utfordrende jobb

Det er entreprenøren BRG Gruppen som har hovedansvaret for hele anlegget. Kjetil Tønnessen og Leif Lans fra BRG forteller om en spennende jobb med enkelte utfordringer.

– Det jobber i øyeblikket 40–50 arbeidere her oppe. Vi har jevnlige byggemøter for å bli enige om prosesser og fremdrift. Logistikken skal stemme, og det er viktig å vite når ting skal gjøres og av hvem. Da vi skulle ha opp mot-bjelkene i taket (digre betong-bjelker) bød det på visse utfordringer. Bjelkene er 30 meter lange og veier like mange tonn. De ble transportert fra Marnardal nattetid – med politi som følgebil. Vi hadde mobilkran på plass, og arbeidet gikk mer eller mindre som smurt, forteller Kjetil Tønnessen.

Undervis i arbeidet med hallen har det kommet nye bestillinger, blant annet klatrehall, squashhall og padelhall. Entreprenøren har snudd seg rundt og funnet plass til alt.

– Vi har sagt at dette skal gå innenfor rammene. Det er klart vi tar en risiko når vi sier ja til det, men så langt ser det ut til at vi er innenfor. Vi har aldri jobbet med en hall som skal fylle så mange ulike aktiviteter og idretter. Det har vært en spennende opplevelse og meget nyttig erfaring. Bare positivt, sier Leif Glans i BRG.

Holder rammene

I løpet av koronatiden har det også vært en forholdsvis kraftig prisstigning på byggematerialer, sier Kjetil Tønnessen.

– Enkelte materialer av tre har steget med 50 prosent. Heldigvis hadde vi kjøpt inn det meste på forhånd, sier han.

Det er ingen tvil om at Flekkefjord får en hall som har vært savnet. Ueneshallen har sett sine beste dager, og en fotballhall vil uten tvil være gull verdt. Flekkefjord Turnforenings hverdag blir helt snudd opp ned. Den nye turnhallen gir uante muligheter.

– Se her, sier Vidar Iversen, og peker i retning en stor grop innerst i turnhallen.

– Her skal de monteres apparater og gropen skal fylles med mykt skumgummi, slik at turnerne lander mykt når de trener på apparatene sine.

Skillevegger

Vegg-i-vegg med turnhallen ligger flerbrukshallen. Her blir det muligheter for håndball, volleyball og basketball. Og andre aktiviteter.

– Denne hallen skal kunne deles inn i fire med skillevegger, forklarer Frøytlog.

Det er tribune og en såkalt mesanin over gulvet, der publikum kan se inn i turnhallen og ut på håndballbanen. Like ved er det bygget en større kiosk. Det skal antakelig ikke stå på serveringen etter hver, tror Ove Frøytlog.

Flere lokale bedrifter er på plass på byggeområdet.

– Vi bruker det vi kan av lokale leverandører. Ikke alle er billigst, men det er flinke personer i gode selskaper. Vi må gå etter kvalitet, og det har vi virkelig fått, sier Leif Lans i BRG, og roser leverandørene for godt arbeid så langt.

– Hvordan ligger dere an med arbeidet nå?

– Vi er omtrent der vi skal være. Fremdriften har vært god, og det ser ut til at vi følger skjemaet, sier Lans.

Et puslespill

Byggeleder Vidar Iversen er støtt og stadig å se på byggeplassen, og liker det han ser:

– Vi bygger noe vi aldri har bygget tidligere. Dette bygget får mange funksjoner, og vi må vel innrømme at det til tider har vært et puslespill å få alt i hop. Men vi er der vi skal være, og jeg er sikker på at brukerne – idretten, videregående skole og lokalbefolkningen – får et bygg de får stor nytte av, sier Iversen.

Byggearbeidene skrider frem. Rom for rom er i endring hver dag, også på utsiden blir forandringene merkbare dag for dag. Etter hvert skal det legges sportsdekke i flerbrukshallen (håndball, volleyball osv.) – og kunstgress i toppetasjen, der det er høyt under taket.

Det er mange som gleder seg til januar.