Det kan sikkert sies mye i diskusjonen omkring bobilparkering på Moi - og det gjør det også. Men av Tor Inge Mois innlegg i forrige uke leser jeg at han ikke aner så mye om bobilister og deres behov. Kan det hjelpe med litt voksenopplæring?

I motsetning til campingvogner har ikke bobilen noen trekkvogn (bil) som kan spennes fra når man vil bevege seg rundt i lendet. Det være seg i bygd eller på bytur.

Fremdeles er bobilfolket stort sett godt voksne, som liker det siste: bytur. Shopping på dagtid, en tur på restaurant om kvelden. Da er det godt å ha bobilen i gangavstand, for det er vanligvis ingen buss å ta til campingplassen i de små timer - og en taxitur vil fordyre byturen dramatisk. Å "løse fortøyningen" til bobilen for å kjøre til byen/sentrum er også lite hensiktsmessig. Tungvindt, og man må forlate plassen man kanskje har slitt for å sikre seg.

Når Moi henviser til en gård i Hovsherad eller campingplass på Ualand er han dessverre på bærtur. Å reklamere for disse blant bobilturistene vil være fånyttes. Med slike holdninger som vises vil (stedet) Moi aldri bli interessant for bobilistene. Noe som jeg antar ikke bekymrer (Tor Inge) Moi og hans likesinnede det aller minste, da det virker som om de anser denne typen turisme mer som et forstyrrende element enn en mulighet.