Gå til sidens hovedinnhold

Bobilparkering på Lundestranda

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå ligger det på nytt forslag om bobilparkering på promenaden ved båthavna på Lundestranda.

Jeg kan ikke tro at motstanden mot utbygging har minket siden sist det var oppe til vurdering både fra naboer og fra båthavna sine brukere. Det er snakk om en prøve periode på 3 år, da er jo hele området ødelagt og vil aldri bli det samme. Det kreves jo ganske omfattende inngrep i parken både med vei, strøm, vann og jeg vet ikke hva dem kommer til å kreve etter hvert. Det snakkes om at det er mye vedlikehold på parken i dag, tror dem at et bobilparkeringsanlegg er vedlikeholdsfritt?

Nei la oss beholde promenaden som den er i dag og heller fylle på med noen fritidsaktiviteter slik som dem har satset på i Sirdal med flotte sykkelbaner og diverse. I Sokndal har de investert i en flott skatepark for ungdom og unger. En annen ting er jo å få ferdig gang og sykkelstien ut til Skåland som er blitt godkjent for lenge siden og som enda ikke er blitt gjort.

Vi kan ikke sammenligne oss med Flekkefjord som har bobilparkeringen midt i byen og som har butikker og kafeer over alt som folk kan oppsøke, her har vi nesten ingenting.

Et alternativ til å rasere Promenaden ved båthavna er jo å få til en avtale med eierne av Lundodden og prøve å ha bobilparkering der inntil dem får solgt tomtene der. Der ligger det nok klart med både vann og strøm.