(Dalane Tidende)

I fjor trekte Tom Hetland, tidlegare redaktør i Stavanger Aftenblad, så godt som fullt hus til fredsseminaret i Jøssingfjord Vitenmuseum. Temaet for foredraget hans var «Russland og oss – mellom krig og fred».

Bondevik kjem

I år kjem ein endå meir kjent foredragshaldar. Kjell Magne Bondevik, leiaren og grunnleggjaren av The Oslo Senter, kjem. Stiftinga blei etablert i 2006 og arbeider for fred og menneskerettar.

Olav M. Lundø i En Hjelpende Hånd, som arrangerer fredskonferansen, reknar med at Bondevik òg vil ta opp krigen i Ukraina i foredraget sitt.

Lundø opplyser at det er avtroppande sokndalsordførar Jonas Andersen Sayed som har fått Bondevik til fredskonferansen i Sokndal. Den tidlegare statsministeren frå KrF har vore ønskt til konferansen ei heil stund. Det var meininga at han skulle koma allereie i fjor, men då blei han forhindra.

– Me håper på god respons, seier Lundø.

Tenner fredsvarden

Fredsseminaret blir arrangert 4. oktober, og blir arrangert i etterkant av tenninga av fredsvarden på Myssa. Fredsvarden blir tent kvart år på denne dagen, som er minnedagen for den heilage Frans av Assisi.

Tradisjon tru skal det haldast ein appell på Myssa under tenninga. I år er det Reidar Bjaanes, pensjonist og prestevikar, som skal halda appellen.

Det har vore markeringar på Myssa 4. oktober heilt sidan 2005.

Les også

Tener det freden å senda bilar til krigen? Ja, trur presten