Hidravasene var kjapt ute av startblokkene, og spesielt unggutten Oskar Larsen Fidje var aktiv innledningsvis. Venstrevingen var nær scoring ved både en og to anledninger etter kloke bevegelser i boksen. Hidra burde nesten avgjort kampen i løpet av det første kvarteret, og fikk endelig uttelling da midtbanelegenden Jahn Ove Tønnessen stanget inn en god corner fra Christoffer Lund. Sistnevnte var også nær scoring etter en flott opprulling, men skuddet strøk stolpen bak en utspilt keeper.

Etter en halvtimes spill jevnet kampen seg imidlertid mer ut. Hjemmelaget begynte å vinne flere andreballer og den aktive spissen deres fikk mer å jobbe med. Hidra-keeper Christian Glendrange ryddet imidlertid opp med bravur de gangene Giv Akt 2 var på farten.

Mot slutten av omgangen skulle hjemmelaget imidlertid få sin utligning; en corner ble klarert i første omgang, men dødballeksekutøren fikk fatt i ballen igjen og driblet seg ned mot dødlinja før han sendte ballen i retning mål. Den endte på ett eller annet vis i nettet bak Glendrange, og lagene var like langt til pause.

Etter hvilen

Etter hvilen startet Giv Akt 2 best. Deres aktive spiss hadde fått seg en minst like aktiv rekkekamerat, og de var til stadighet farlig frempå i bakrommet. Her fikk Glendrange vist sine matchvinner-egenskaper og bortimot egenhendig for at hjemmelaget ikke tok ledelsen i løpet av de første ti minuttene av omgangen. Plutselig var Hidra imidlertid i ledelsen igjen, helt mot spillets gang. Ballen spratt gunstig for Jahn Ove Tønnessen, og fra minst 40 meter sendte han ballen i mål over en forfjamset burvokter. Det slo tilsynelatende ut lufta av hjemmelaget, for herfra og ut var det bare de oppmøtte Hidra-tilhengerne som fikk noe å juble over.

En fin opprulling endte med at innbytter Bård Ian Haugland fikk ballen på høyrekanten. Bergenserens presise innlegg skapte såpass med bruduljer i hjemmelagets forsvar at det endte med et selvmål. Tomålsledelse, og kampen syntes i realiteten avgjort.

Et par scoringer til skulle vi imidlertid få; først da en sedvanlig aggressiv Tønnessen først vant ballen på Giv Akt2s sekstenmeter og satte ballen trygt i mål. Deretter da midtbanegiganten Dan-Christer Virak fikk brystet ned et innlegg og satte ballen i lengste hjørne med en sylfrekk volley, et verdig punktum på en sterk siste halvdel av andre omgang for Hidra.

Dermed henger hidravasene fremdeles med i toppen av tabellen foran hjemmemøtet mot Hægebostad i det som blir siste kamp før sommerpausen.

Kampfakta

6.divisjon, avdeling 1 Agder

Giv Akt 2 - Hidra 1-5 (1-1)

Mål: 0-1 Jahn Ove Tønnessen (16), 1-1 (43), 1-2 Jahn Ove Tønnessen (58), 1-3 selvmål (63), 1-4 Jahn Ove Tønnessen (68), 1-5 Dan-Christer Virak (79)

Gult kort: ett til Giv Akt 2

Dommer: Frank Gilbertson, Kvinesdal IL

Tilskuere: 15

Nyplass Stadion