Et barnevennlig budsjett

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Med KrF i regjering har Norge fått et barnevennlig statsbudsjett for neste år. Barnetrygden øker denne gangen med 3600 kroner i året for barn opp til 6 år. Dette forbedrer småbarnsforeldrenes økonomi og valgfrihet.

Barnetrygden har stått stille siden 1996 - før KrF tok tak i den. KrF vil beholde barnetrygden som en ordning for alle med barn. En økning i barnetrygden er aller viktigst for de som har minst i samfunnet vårt.

Hvorfor har vi prioritert barnefamiliene med de minste barna denne gangen? For KrF er barnetrygden viktig for å løfte barn ut av fattigdom. Da er det viktigst å prioritere de familiene med de laveste inntektene først. Statistisk er dette familiene i etableringsfasen med de minste barna. Inntekten til foreldrene øker når barna er eldre. Selvsagt er det ingen regler eller statistikk uten unntak, men det er årsaken til at vi i regjering har begynt økningen i barnetrygden med å prioritere denne gruppen. Så vet vi at det også koster med større barn og denne gruppen må vi jobbe videre med.

For barna som er 6-18 år kommer fritidskortet inn. Flere kommuner kan nå søke å være med på prøveordninger med dette. Målet er å innføre fritidskortet over hele landet, og det vil bidra til å dekke kostnader ved barn og unges fritidsaktiviteter. Dette blir viktig – å være utestengt fra fritidsaktiviteter kan for mange bety at man i praksis er utestengt fra fellesskapet og vennegjengen. Med fritidskortet vil veien til deltakelse bli kortere for mange barn som i dag står utenfor.

Artikkeltags