Nå begynner virkeligheten

YTRING: Nyvalgt ordfører Torbjørn Klungland (Frp).

YTRING: Nyvalgt ordfører Torbjørn Klungland (Frp).

DEL

MeningerDE VERSTE dønningene etter konstitueringen av bystyret har lagt seg. Når nye ordfører og varaordfører har senket skuldrene etter noen oppjagede dager i månedsskiftet. Denne uken la rådmann Bernhard Nilsen frem forslaget til budsjett for 2020 og økonomiplan i perioden frem til 2023. Nå skal alt det som ble sagt i valgkampen omsettes i praksis. Det blir ikke minst en utfordring for den nyvalgte ordføreren.

I VALGKAMPEN lovet ordfører Torbjørn Klungland å kjempe for en reduksjon av eiendomsskatten med 15 prosent. Han ville også selge kommunale eiendommer – og var ikke nådig i forhold til enkelte, som for eksempel næringssjefen, Lister Nyskapning og Smaabyen, Magma Geopark og Listerrådet. Ifølge Klungland var det penger å spare ved å kutte ut noen av disse tiltakene.

ETTER NOEN uker i ordførerstolen kan det være komplisert å forholde seg til uttalelser i valgkampen. Torbjørn Klungland må for eksempel få sitt budsjettforslag til å gå opp økonomisk, selv om det ikke blir hans og Fremskrittspartiets forslag som bli vedtatt i bystyret rett før jul. Klungland kommer helt sikkert til å møte et flertallsforslag av samarbeidskameratene som kastet kortene i ordførervalget. Slik sett kan Klungland toe sine hender og si at han ikke har et flertall i ryggen. Hvilket han heller ikke har.

NÅR DEN søte kløe nå er passert, dukker altså den sure svie opp i forbindelse med budsjettbehandlingen. Det blir på mange måter første prøvesten på hva slags muligheter som finnes i bystyret de neste fire årene. Så er det å håpe at skuffelsen og frustrasjonen etter det konstituerende bystyremøte kan legges bi – og at partiene i fellesskap kan tenke på Flekkefjords beste. Det ville ha tjent det politiske system til stor ære.

FOR EN ting er nemlig helt sikker: Nå begynner virkeligheten.

Artikkeltags