Gå til sidens hovedinnhold

Byens nye storstue tar form

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

REPORTASJEN FRA Flekkefjords nye storstue, flerbrukshallen på Uenes, viser at arbeidene nå går inn i sin siste fase. Bygningskroppen er ferdig og nå arbeides det på høytrykk for å skape innmaten. I løpet av høsten skal hallen stå ferdig, mens den offisielle åpningen neppe er før i januar neste år. Det er et svært imponerende byggverk – og slik vi ser det, et viktig prosjekt for å gi Flekkefjord ytterligere attraktivitet, både overfor utflyttede flekkefjæringer som kan tenke seg å komme hjem, men også overfor andre som vil flytte til Flekkefjord.

DA PROSJEKTET ble satt i gang, fryktet vi at flerbrukshallen ville bli for høy og dominerende ved den plasseringen som hallen har fått. Men når vi i ettertid ser resultatet, er hallen fått tilpasset både terreng og andre bygninger. Den er grav godt ned, men ruver likevel godt. Men på en positiv måte. Det endelige resultatet blir meget godt – og vi tror det kommer til å få stor betydning. Det blir en hall som gir tilbud til alle aldersgrupper.

DETTE ER dessuten et prosjekt som har kommet til gjennomføring etter et privat initiativ, der idretten selv har satt seg i førersetet og på mange måter skapt rammene for byggingen av flerbrukshallen. De private bidragene er store, med Flekkefjord Sparebank som den største bidragsyter av de private. Det er naturligvis kommunen som bruker mest penger. Men dette er likevel et godt eksempel på et privat og offentlig samarbeid, slik vi også opplevde da Flekkefjord Kultursenter Spira ble bygget. Det er en gruppe entusiaster som fortjener honnør og godord for det arbeidet de har lagt ned.

DET ER dessuten hyggelig å konstatere at byggingen av flerbrukshallen ser ut til holde seg innenfor de økonomiske rammene, det til tross for at nettopp byggemateriell har hatt en kraftig prisvekst i forbindelse med pandemien. Likevel har man maktet å holde kostnadene under kontroll.

NÅR ALT står ferdig og dørene kan åpnes, gir dette en ny hverdag for byens fotballmiljø, turnerne, håndballspillerne, klatrere, squashspillere og padeltennisentusiastene. Og for hele byens og distriktets befolkning. Vi gleder oss til dørene åpner.