Gå til sidens hovedinnhold

Bygdedagene er symbolet på framtidstro på Heskestad og Ualand: – Det å gjøre hverandre gode og samarbeide, er nøkkelen

Gjennom ti år har Heskestad og Ualand bygdeutvikling bidratt til aktivitet og fellesskap i bygda. Planen for de neste ti årene er klar.

For abonnenter
(Dalane Tidende)

Smilende unger med ansiktsmaling hopper på trampolinene i den nye parken. Det lukter grill, politikerne er på plass for å drive valgkamp og på scenen utenfor samfunnshuset er det kjøttshow med Ollestad kjøtt.

Denne helga er det Bygdedagene i Heskestadbygda - og stoltheten over bygda er stor.

Bildeserie

Bygdedager i Heskestadbygda: Ser du noen du kjenner?

Nytt samlingssted er åpnet

Ordfører i Lund, Magnhild Eia (Sp), står på den lille, hvite brua i den nye parken. Hun forteller om alt dugnadsarbeidet og stå-på-viljen som har blitt lagt ned i å løfte området utenfor Heskestad samfunnshus.

Hun klipper snora og første byggetrinn for den nye parken er offisielt åpnet. Prosjektet har kommet i stand ved hjelp av 50.000 kroner bevilget fra kommunen, samt midler fra bygdeutviklingens lotteri, fra støtteordninger og en haug med dugnadsarbeid.

Grunnarbeidet er gjort, det er anlagt grønområder, trampoliner i bakken og en bekk. Videre skal det lages til bord og benker, ei grillhytte og ei flerbruksflate.

Klar visjon

I år avholdes den 8. utgaven av Bygdedagene i Heskestadbygda. Og arrangørene bak, Heskestad og Ualand bygdeutvikling, markerer samtidig tiårsjubileum. Foreningen jobber for å være en samlende kraft i lokalsamfunnet - for å bidra til at lag og foreninger samarbeider.

– Det å gjøre hverandre gode og samarbeide, er nøkkelen til å løfte noe, smiler Bodil Heskestad.

Det har vært visjonen gjennom alle de ti årene; å bygge på det eksisterende og samtidig tilføre noe nytt. Og ut fra denne filosofien, har også Bygdedagene blitt realisert.

Håper på vekst

Planen for de neste ti årene er klar.

– Vi har jo en baktanke, smiler Kjell Andreas Heskestad.

I tillegg til samarbeid og aktivitet, er målet med bygdeutviklingen å bidra til bosetting. De ønsker selvsagt flere folk til bygda. Og nå for tida ser det lyst ut, mener de.

– Det har vært vekst siden 2012, med 30 flere innbyggere, forteller Bodil Heskestad.

Ti år fram i tid håper de at barnehagen, skolen og butikken har bestått og at det har kommet et påfyll av nye unger. Og de håper på stadig mer aktivitet og lystbetonthet, som Bodil Heskestad sier.

– Vi har det jo ganske gøy, smiler hun.

Les også

Orn (45) satser på design, gjenbruk og reparasjon av klær

Les også

Bygdedager i redusert utgave: – Viktig å holde liv i tradisjonen

Les også

De folkevalgte berget grendeskolene