Kabareten er en forestilling av og med Kristi Kinsarvik, der hun på scenen har med seg Øystein Johnsen som akkompagnerer på basstrompet.
Biblioteksjef og medarrangør Anja Haughom gleder seg til forestillingen da hun som ung leste mye av Sigrid Undset.
– Undset var jo en fantastisk forfatter og jeg leste en del av henne da jeg var yngre, og det ga inntrykk. Det er jo hennes unge liv kabareten handler om, og jeg er sikker på at den fortellingen nok kan være interessant for mange. Forestillingen har jo også fått gode anmeldelser, så det blir helt sikkert en flott aften i kulturhuset.
Vil ha ungdommen med
Forestillingen er åpen for alle, og Anja Haughom håper at spesielt en målgruppe vil kjenne sin besøkelsestid.
– Vi ønsker spesielt ungdomsskoleelever og elever på videregående velkommen mye på grunn av at vi ønsker å gi dem et nytt perspektiv om hvordan Undseth levde når hun var ung. Undset er jo pensum i skolen og denne kabareten fremstiller nok Undset på en litt friskere måte enn det som står i skolebøkene deres, sier Anja Haughom.
Måtte kjempe for seg selv
Som nevnt er det Kristi Kinsarvik som fra scenekanten skal ta publikum med på en reise som omhandler den unge Undset. For henne er det viktig å formidle at Sigrid Undset var mye mer enn en eldre forfatter.
– Mange ser kanskje for seg den eldre forfatteren, den lett overvektige katolikken som vandrer ensom i hagen sin på Bjerkebæk. Men Sigrid Undset hadde også vært ung. Engang var hun et nysgjerrig barn som la ut på ekspedisjoner i Kristiania, der hun ble kjent med alle slags folk. Og så begynte hun å skrive og tegne. Det har hun fortalt om i den boka som heter «Elleve År» sier Kristi Kinsarvik.
I forestillingen om Undset leser og forteller Kristi Kinsarvik om livet hennes fram til hun var 25 år og debuterte med den boka som begynner med setningen: «Jeg har været min mann utro.» Vi møter en aktiv og oppvakt jente og ung kvinne som måtte kjempe for seg selv, sin mor og sine søstre etter at faren døde da hun var elleve år.