Elena og Bernd Wagner likte det de så i Flekkefjord, forteller de til Agder.

– Den unike stemningen overrasket oss positivt. Vi har aldri hørt om denne byen før.

Sier tyske Bernd Wagner, som jobber i turistbransjen, og har hatt med Norge å gjøre før. Han forklarer at Flekkefjord bare er egnet for mindre cruisership som MS «Deutschland», og ikke de virkelig store.

– Er Flekkefjord for liten?

– Forholdsvis liten, ja. Det er kun 500 passasjerer om bord, mens på større cruiserskip er det plass til 5000. Og mer, og mindre.

Men de tyske passasjerene mener dette er en fin havn å stoppe i for cruiseskip da det ligger mye spennende i gangavstand fra kaien. De også lot seg friste til å utforske byens gater, og vandret til Hollendersbyen der de oppdaget at husene er hvite.

– I Nederland er husene for det meste røde, så vi forventet det også her, når bydelen heter Hollenderbyen.

Også Ulrich og Kristina Allkemper koser seg i den fine, lille byen, som de sier til Agder.

– Vi liker godt det vi ser her. Det fineste vi har sett her er nok gågaten og Hollenderbyen. Potteblomstene ved inngangen til husene er fantastiske. Vi merket også at det er veldig rent her. Hjemme er det dessverre en del graps som ligger i gatene, forteller de mens de ser på suvenirer fra en lokal bokhandel.

Det Bahamas-registrerte skipet har vært i Flekkefjord flere ganger, også i sommer. Det forlot Flekkefjord litt før klokken 12 tirsdag, etter i overkant av fire timers besøk.