Gå til sidens hovedinnhold

Da er sommeren offisielt i gang!

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

DAGEN I dag markerer på mange måter at årets sommer er i gang. Selv om både landet, regionen og distriktet fremdeles er sterkt preget av koronapandemien, har vi et håp om at sommeren skal gi oss gode fellesskapsopplevelser, selv om vi ikke kan reise i flokk og rad til sydligere breddegrader. Og i dag er det åpning av årets Smaaby-arrangement som blir noe mindre i omfang enn vi tidligere har opplevd, men det blir tross alt et arrangement i år. Det gjorde det ikke i fjor. Da var alt avlyst.

MEN DENNE helgen får vi en god følelse av hvordan vi hadde det før pandemien slo inn over land og riker. Også de tradisjonelle fredagskonsertene på Fiskebrygga starter opp i dag. Det blir et noe annet opplegg enn vi har vært vant med, der musikken skal ut til publikum flere dager i uken. Også senere i sommer blir det arrangementer, selv om de i form og innhold kanskje blir noe reduserte i forhold til hva som har vært vanlig.

SAMTIDIG SOM vi sakte, men sikkert vender tilbake til en mer eller mindre normal tilværelse, skjer det mye på vaksinasjonsfronten. Myndighetene kunne denne uken fortelle at antall vaksinedoser ville øke kraftig og at de fleste vil være fullvaksinert lenge før det som var opprinnelige estimater. Det betyr at vi snart er forbi punktet der vi snakker om en flokkimmunitet. Det forutsetter imidlertid at folk er flinke til å møte opp til avtalte vaksinasjonstimer. Det å utebli fra vaksinering uten å gi beskjed, er ikke akseptabelt.

DE SENESTE ukene har vi også opplevd gode sommertemperaturer og mye sol. La oss håpe det bærer bud om en værmessig god sommer, i motsetningen til den vi opplevde i fjor. Selv om vi ikke kommer oss på de store utenlandsferier i løpet av denne sommeren, kan vi likevel nyte innenlandsferie. Fjorårets ble tidenes feriesuksess for innenlandsmarkedet. Vi har mye å by på også lokalt.

I DAGENS avis har vi brukt 24 sider på et sommerbilag om Flekkefjord som reisemål. Sommeravisen blir også trykket som eget bilag og skal deles ut i butikker, turistinformasjonskontorer, hoteller, campingplasser og andre steder der turister samles seg. De 24 sidene i dagens avis skal gi et innblikk i hva man kan ta seg til i Flekkefjord, enten som fastboende – eller som tilreisende. Og dermed er det bare å slå fast: Med dette er sommeren offisielt i gang!