(Telemarksavisa)

Det tok ikke mange sekundene før Raymond Hammeren sto ute på trammen. De ubudne gjestene hadde trolig oppdaget at lys ble slått på inne i huset, og løpt tilbake til bilen. Da Raymond fikk orientert seg, bråstartet en bil og forsvant i full fart nedover mot bygda. Dette er ikke første gang folk har sneket seg rundt husveggene til familien Lofthus Hammeren langt oppe i Gauset.

- Det var tydelig at de var på leit etter noe å få med seg, men heldigvis oppdaget fuglene dem. Regner med at det var rekende fant som er sett andre steder i Tinn, og som har tømt tomflaske-containerne til Rødde Kors. Anbefaler folk som bor langs veien å passe på nå, det er tydelig at noen sniker seg rundt omkring i langs veiene i nattemørket i Tinn nå, sier Raymond Hammeren. som håper politiet får satt en stopper for denne natte-aktiviteten i Tinn.

- Det skaper litt uhygge og usikkerhet når folk vet at noen sniker slik rundt husveggene på natta. Ikke noe særlig, sier Raymond Hammeren, som i 2014 også hadde ubudne gjester snikende langs husveggen på natta. Også da oppdaget Raymond at noe ikke stemte der ute i nattemørket.

- Vi bor langt fra folk, og det gjør det ekstra ugreit. Men fuglene våre passer på, og det gjør det tryggere,sier Raymond Hammeren.