Gå til sidens hovedinnhold

De fleste var godt skodd på vinterføret

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet i Agder kontrollerte søndag kveld 130 kjøretøyer på utfordrende føre og konstaterte at alle var «godt nok skodd» på sin vei mot Østlandet.

Meteorologisk institutt sendte søndag ut gult farevarsel for både Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud, etter at det var ventet mye snø i store deler av Sør-Norge de neste 24 timene. Ikke minst ble det sendt ut gult farevarsel og beskjed til bilister om å kjøre forsiktig.

Klokka 23.40 oppsummerte politiet i Agder kveldens erfaringer fra kontrollen i Flekkefjord.

– Politipatrulje har kontrollert om kjøretøy er godt skodd for å kjøre østover. 115 personbiler og 15 vogntog kontrollert, alle var godt nok skodd. Ett forenklet forelegg skrevet for manglende utsyn fra førerplass, lyder meldingen på Twitter.

Tidligere på dagen og kvelden var det imidlertid kaos på E39 gjennom Agder, og slett ikke like godt forberedte bilister på veien. Da var det personbiler med sommerdekk som skapte store problemer på veien, der det hadde falt mye snø.

Sjekker dekk på alle biler

– Det er i dag direkte farlig å kjøre med slitte sommerdekk, sa operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til NRK da han kommenterte situasjonen søndag, etter å ha hatt utfordringer søndag med svært tett trafikk og kø i begge retninger på E39 mellom Mandal og Kvinesheia, på grunn av tett snøvær.

Da hadde politiet stoppet flere uvettige sjåfører, og tatt fra dem førerkortet, men senere på kvelden hadde folk tilsynelatende skjerpet seg før de satte seg bak rattet for å kjøre østover i snøføyka.