En ungdomsgjeng i Flekkefjord terroriserer yngre mennesker. To av dem er politianmeldt for overfall. Men gjengen skal være adskillig større.

Politiet bekrefter overfor Agder at to ungdommer er politianmeldt for overfall av yngre gutter. Politistasjonssjef Asbjørn Skåland i Flekkefjord sier til Agder at de to som er anmeldt er kjente av politiet.

To spor

– Det er snakk om ungdomsskoleelever som blir tatt inn til avhør. Her følger vi to spor, der vi også ønsker å avholde et fellesmøte der angriper og offer møter hverandre, sier politistasjonssjefen.

Skåland bekrefter også at barnevernet er involvert i saken.

Far til det ene offeret for ungdomsgjengen synes det er opprivende når sønnen uttaler følgende: – Jeg fryktet for mitt liv.

En av guttene som ble overfalt har skrevet stil om sin opplevelse. Med tillatelse både fra ham og hans foreldre, viderebringer Agder noen av hans sitater i stiloppgaven fra skolen:

– De ungdommene var slemme, men de stjal 200 kroner av en venn, og så gikk de og jaget på han. Han var redd og han sprang på den andre veien. Så sa de at vi andre måtte vente, skriver gutten.

Ungdomsgjeng terroriserer yngre barn: Politi og barnevern er koblet inn

Frykt

Det var vitner til hendelsen og en voksen klarte å stanse opptrinnet, der ungdomsgjengen angrep barneskoleelevene. Foreldrene til barneskoleelevene har anmeldt forholdet, men frykter at det ikke kommer noen alvorlig reaksjon ettersom ungdomsgjengen er under kriminell lavalder.

– Det er helt forferdelig å oppleve at ens barn ikke tør å gå til byen, av frykt for å treffe denne gjengen, sier en far som forteller at sønnen etter hendelsene i begynnelsen av denne uken har søvnproblemer og er redd for å gå til skolen.

– På skolen føler de seg trygge, men veien til skolen er skummel. Vi mener at man her må gå ordentlig til verks, sørge for at denne gjengen splittes og at de ikke får være sammen. Det har vært gjort i andre byer med stort hell der ungdomsgjenger har herjet, sier mannen til Agder.

Faren til den ene av skolebarna som har blitt terrorisert, henstiller til foreldre om å se etter hva deres håpefulle gjør på fritiden.

– Jeg er redd dette på sikt kan få store konsekvenser for dem som er involvert i terroriseringen, sier mannen.