Gå til sidens hovedinnhold

– Det er litt vemodig at dette er mitt siste kull med konfirmanter i Bakke

Artikkelen er over 1 år gammel

Julia-Ann Engstrand hadde i dag gudstjeneste med sitt siste kull konfirmanter i Bakke kirke. Neste helg blir hun pensjonist og skal takkes av i en kveldsgudstjeneste.

For abonnenter

Julia-Ann Engstrand skal riktignok ha konfirmanter i Hidra kirke i morgen også, men i dag var det siste konfirmasjonsgudstjeneste i Bakke kirke for Engstrand som blir pensjonist neste helg.

– Det er vemodig at det er siste kull med konfirmanter på Bakke og Hidra nå. Jeg blir jo kjent med konfirmantene, blir glad i de og lærer mye av dem, sier Engstrand til Agder.

– Opplegget har blitt litt annerledes for konfirmantene i år. Vi måtte dele i to gudstjenester og vi har ikke hatt mulighet til å reise på leir slik vi pleier. Men vi har fått gjennomført nesten all undervisningen. Det har vi fått til ved å blant annet ta noen turer ut i det fri.

Julia-Ann Engstrand hadde i dag gudstjeneste med sitt siste kull konfirmanter i Bakke kirke. Neste helg blir hun pensjonist og skal takkes av i en kveldsgudstjeneste.

Første kvinnelige prest

– Hva har vært det vanskeligste og det beste med å være prest i Bakke?

– Det vanskeligste var nok at jeg kom som den første kvinnelige prest hit. Det var så mange mannfolk som var så flinke, men jeg fant ut etterhvert at jeg kunne jo bare være meg selv. Det tok imidlertid tid før jeg fant ut av det, forteller Engstrand.

Det beste jeg opplever er alle menneskene jeg treffer.

Engstrand kom til Kvinesdal først som vikar, og så videre til Flekkefjord i 2008 og hadde ansvar for Bakke, Gyland og Hidra.

– Etter hvert tok John Olav Dankel over Gyland, slik at det ble Bakke og Hidra som ble mine menigheter.

Utdannet revisor og pastor

– Det er vel så stor prestemangel mange steder at du kan fortsette å ta oppdrag også etter at du har blitt pensjonist?

– Etter at jeg har fått litt ferie, så kan jeg nok tre til litt dersom det skulle være behov, smiler Engstrand.

– Jeg har allerede stått noen år på overtid, men jeg ble jo ikke ordinert til prest før i 2003. Jeg skulle egentlig vært Baptistpastor, men de hadde ikke behov for noen kvinnelig prest, så jeg gikk til Den norske kirke. Før jeg tok utdanningen som pastor bodde jeg i England og arbeidet som revisor.

Mer tid

– Hva gleder du deg mest til når du blir pensjonist?

– Det er å få litt bedre tid med mine barn og barnebarn.

– Hvilket budskap gir du de siste konfirmantene dine?

– Jeg ber dem å ta vare på hverandre og å bruke de naturlige gavene de har fått. Jeg oppfordrer dem til å være seg selv og forteller dem at de er unike, sier Engstrand.