Gå til sidens hovedinnhold

Det er nå vi skal se hva dere står for!

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rådmannen i Kvinesdal kommune har lagt fram investeringsbudsjett for perioden 2020-2023. Det er opprørende lesning må jeg si!

Kommunen ser mørke skyer med tanke på tap av kraftinntekter og mulige tilbakebetalinger. Reduserte inntekter kan rasere tjenestetilbudet i mange kraftkommuner. Med dette bakteppet er det enda viktigere at dere foretar bevisste prioriteringer til beste for felleskapet. Det er nemlig det dere er valgt til å gjøre.

Hva tenker vi er de viktigste oppgaver for kommunen? Hvilke oppgaver er det som må prioriteres først? De primære oppgavene er etter mitt skjønn åpenbare: Helse/omsorg og skole/ barnehage troner øverst på min liste. Det er disse brukerne som ikke selv kan rope høyt.

Skolene i kommunen har fått beskjed om å spare. Det samme gjelder innenfor helse og omsorg. Bygger man signalbygg i nedgangstider?? Selvsagt ikke!

I forslag til investeringsbudsjett ligger blant annet flerbrukshall på Kvinlog inne med ca 37 millioner kroner! Det sies at det om kort tid er til sammen ca 40 elever på Kvinlog fra 1. til 7. trinn. Selve investeringen synes i lys av dette å være galskap! Det er ikke meningen å såre innbyggerne på Kvinlog. Jeg skjønner godt at de ønsker seg dette tilbudet! Vi skulle gjerne ha hatt samme tilbud på Feda – dersom kommuneøkonomien tilsa det.

I tillegg til selve investeringen kommer betydelig økte driftsutgifter. Driftsbudsjettet i kommunen er allerede sprengt. Det ropes etter flere hender i eldreomsorgen og flere lærere og assistenter i skolen. Hvordan i alle dager kan man så mye som vurdere å redusere ytterligere i de viktigste sektorer for å drifte en hall som så få kan bruke??

På Feda har vi jobbet hardt for å beholde Fedaheimen. Det var fantastisk å bli møtt med politisk velvilje før valget, men det er nå det teller! Fedaheimen er ikke med i rådmannens forslag, bortsett fra litt midler til planlegging. De prioriteringer som ligger i rådmannens forslag er ikke akseptable! Det er nå dere skal innfri lovnader og vise oss at dere er bevisst den viktige oppgaven dere er gitt for å forvalte fellesskapets ressurser. Vi venter i spenning!