«Det fins gutter iblant»

TOK GREP: Fra venstre: Kjell Egeland, Jan Terje Steinberg og Gunnar Bakken fikset lekeplassen på Kråketona.

TOK GREP: Fra venstre: Kjell Egeland, Jan Terje Steinberg og Gunnar Bakken fikset lekeplassen på Kråketona.

Av
DEL

MeningerDa Flekkefjord kommune stengte av lekeplassen i Trosteveien på Kråketona, grep besteforeldrene inn. Lekeplassen ble opprinnelig opparbeidet etter at tomtene ble sprengt ut i Trosteveien i 1977. Vi fikk da besøk av JK, den legendariske redaktøren i avisen Agder. I den tiden var det stor egeninnsats på tomtene. Det ble boret og sprengt, støpt og murt. JK ble mektig imponert. Han skrev da en artikkel med tittelen: «Det fins gutter iblant, de borer og sprenger og bygger hus på fjellhyller».

Nå er de samme «guttene» besteforeldre og har stor glede av å følge sine små etterkommere til lekeplassen i Trosteveien. Da gartner Kersti i Flekkefjord kommune kontrollerte lekeapparatene, fant hun flere mangler som måtte utbedres, og sperrebåndet kom opp.

Jan Terje Steinberg som jobber turnus i oljebransjen, (ikke bestefar), administrerte dugnaden og fikk med seg gode naboer. Tidligere trykker i Hegland trykkeri og pensjonert eier av suksessbedriften Storkjøkken på Trøngsla, Gunnar Bakken, ikledde seg koronamasker og slipte rust, malte og snekret i et imponerende tempo.

Lekeplassen skinner nå nymalt og fin, og det uten at det har kostet kommunen en krone. Så nå kan gartner Kersti ta bort sperrebåndet, til glede for alle smårollingene som dypt har savnet sandkassen, ronsene, klatrestativet og rutsjebanen.


Artikkeltags