PettyCash har gjort for vane av å satse på musikkvideoer – i tillegg til helproff innspilling av musikken. Så langt har det vært en stor suksess for gjengen, og derfor valgte de samme retning igjen.

Slik beskrives både låt og video:

– Sangen handler enkelt og greit om følelsen man har når man våkner opp dagen derpå etter en ordentlig god bygdefest, forteller låtskriver og gitarist Audun Surdal.

Om teksten til «Asleep on the Floor» er basert på en sann historie vil han ikke si så mye om.

– He-he! Jeg har nok ikke hatt akkurat denne opplevelsen, men det har jo skjedd andre gøyale ting gjennom et etter hvert langt liv, humrer Surdal.

I musikkvideoen er det vokalist Christoffer Birkeland som spiller hovedrollen. Karakteren våkner opp under bordet på stuegulvet, og stanger hodet når han brå-våkner. Utover videoen får man flere og flere hint om hva som faktisk skjedde kvelden før – en kveld som blant annet inneholdt både sminke og heftig dansing.

– I tillegg er Isabell Baxter med. Hun gjorde en helt strålende jobb, meddeler Surdal.

«Asleep on the Floor» er bandets femte musikkvideo-innspilling. Selve musikken er spilt inn hos Thomas Gallatin i Kvinesdal.

God respons

– Vi har fått utrolig god respons på de tidligere videoene, så nå føler vi nesten det hører med å lage video når vi slipper ny låt, forteller bandet.

– Og så har vi det utrolig gøy på innspilling! Det tror jeg også man kan se på resultatet, sier vokalist Christoffer Birkeland.

Musikkvideoen er spilt inn i det nye filmstudioet «Studio Fortuna» i Flekkefjord som drives av Tor Sindre Tjomlid i Tjomlid Media og Mats Erik Nagy i Agder Droneservice.

– Dette er den aller første produksjonen vi har hatt i studioet. Nå fikk vi virkelig prøvd ut hva som er mulig å få til her i de nye lokalene, og vi er superfornøyde med hele innspillingsprosessen, forteller Tor Sindre Tjomlid, som stortrives med slike prosjekter.