DE SENESTE dagene har det vært en rekke tilfeller av småbranner og hærverk. På Kvinlog brant det gamle klubbhuset ned, mens på Feda skole og på en adresse i Flekkefjord sentrum oppsto det branner i søppelskur. I tillegg har det vært flere tilfeller av hærverk i distriktet. Et slikt samfunn vil vi ikke ha!

Politiet ønsker tips etter tre branntilfeller på kort tid

DETTE ER nemlig farlig. Det kan kanskje fremstå som «ikke så farlig, det er jo bare i søppelskuret», men politiet selv forteller hvor galt slike ting kan gå. I tilfellet i Flekkefjord var brannen helt oppi boliger og bebyggelse. Her var det spredningsfare, og en liten «bøllestrek» kunne i verste fall skadet mennesker eller tatt liv. Dette må også foreldre minne sine barn om – selv om vi ikke vet alderen til de som sto bak helgens tilfeller. Politiet antar dog at det er snakk om relativt unge personer.

Tredje brann på et døgn

I TILLEGG koster det samfunnet. Politi og brann må rykke ut og etterforske. Skader på bygg må erstattes. Og selv om det i disse tilfellene nok ikke ble de store kostnadene, så ville en eskalering av brann kunne medføre store ødeleggelser og kostnader. Og det kan gå utover den skyldige. Uansett må noen betale. Alle taper på slik oppførsel.

AV ERFARING vet vi at mange har informasjon. Mange deler bøllestreker og ulovligheter på Snapchat og andre tjenester. Det er kanskje ikke alltid kult å være den som sier ifra eller melder foreldre eller politi, men det er verdt. Det er verdt å si ifra. Tenk de gangene det faktisk gikk (skikkelig) galt: Det være seg tilfeller av fyllekjæring, knuffing som eskalerte eller slike tilfeller med småbranner som ble fatale. Tenk om noen sa ifra de gangene – før det var for sent...