Frem til 19. april kan du sende inn innspill til Nye Veier om arbeid med detaljregulering for ny E39 fra Lyngdal vest til Kvinesdal. Målet med planarbeidet er å finne den veikorridoren som totalt sett gir mest nytte for samfunnet.
Lyngdal kommune inviterte til folkemøte om dette i Lyngdal rådhus 14. mars og Kvinesdal kommune inviterer til folkemøte i Kvinesdal kulturhus tirsdag 15.mars. Dette møtet blir også streamet her på Avisen Agder.
Litt gjenbruk
I anbefalingen til ny veilinje for ny firefelt E39 i Kvinesdal ser Nye Veier for seg blant annet gjenbruk av 5,3 kilometer av dagens E39. Linjen som foreslås er omtrent 30 kilometer lang, og skal ha fartsgrense på 110 km/t.
Nye Veier anbefaler at linje 5 med noe gjenbruk av dagens E39, samt kryss på Frøytland vedtas og legges til grunn for videre planlegging av ny E39 på strekningen Lyngdal vest - Kvinesdal.

Presenterer anbefalt veilinje for ny firefelt E39 i Kvinesdal

Bekymret for at dette blir en svært dyr vei å overta for fylket når ny E39 står ferdig
På strekningen med ny firefelt E39 fra Flekkefjord til Moi har jobben kommet et steg videre. Der er arbeidet med detaljregulering nå startet.

Nye Veier: – Nå starter arbeidet med detaljplan for ny E39 fra Flekkefjord til Moi
Planarbeidet utløser krav om konsekvensutredning og planprogram. Den 1. mars 2022 ble planprogram og anbefaling av linje for ny E39 mellom Lyngdal vest og Kvinesdal lagt ut på høring og til offentlig ettersyn.
Nye veier anbefaler linje 5 med kryss på Frøytland. Anbefalt linje legger som nevnt opp til 5,3 km gjenbruk av dagens E39 mellom Tjomsland og Oppofte. Nye Veier ønsker å få innspill til planprosessen og til anbefalt linje 5 med kryss på Frøytland og vei ned til Øyesletta.
Se på kart og sende innspill
Ved å klikke seg inn på Nye Veier sin «Medvirkningsportal» vil du se en 2D-modell av planområdet. Her ligger det informasjon om prosjektet, med anbefalt veilinje og vurderte alternativer. I medvirkningsportalen vil du ha mulighet til å legge inn ditt innspill. Innspillet vil være synlig for offentligheten, men navnet ditt vil vises som «Anonym».
Alle innkomne innspill vil oppsummeres og svares ut i eget merknadsdokument. Merknadsdokumentet vil publiseres og følge saken, og her vil avsenders navn fremgå.