Gå til sidens hovedinnhold

Dommer-Hansen dro frem det røde kortet

Tore Hansen frs Feda valgte å dra frem det røde kortet og vise ut Stabæk-keeper Marcus Sandberg i torsdagens eliteseriekamp mellom Stabæk og Vålerenga på Nadderud stadion i Bærum.

Fotball, Eliteserien

Stabæk – Vålerenga 0-2 (0-0)

1492 tilskuere.

Mål: 0-1 Christian Dahle Borchgrevink (86), 0-2 Seedy Jatta (90).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Rødt kort: Marcus Sandberg (49), Stabæk.

Nadderud stadion

Stabæk-keeper Marcus Sandberg fikk direkte rødt kort mot Vålerenga torsdag, skriver NTB.

Etter en dørgende kjedelig 1. omgang ble det tidlig dramatikk på Nadderud etter pause. Marcus Sandberg dro med seg ballen ut fra egen 16-meter og prøvde å sentre til Mats Solheim, men mistet ballen til Tobias Christensen.

VIF-spilleren dro av målvakten, som brukte hånden utenfor egen boks i et forsøk på å stoppe motstanderen. Christensen fikk skutt på mål, skuddet ble blokkert, og Tore Hansen ga det røde kortet til Sandberg like etter.

– Han får den litt forbi meg, mens jeg prøver å gjøre meg så stor som mulig. Han prøver å drible, også er jeg borti den med fingrene. Vi har mange mann bak ballen, så det er ikke bare å score heller, sier Sandberg til VG, med en tydelig henvisning til at han selv mener det røde kortet er strengt.

Marcus Sandberg sier følgende om situasjonen der han ble utvist:

– Jeg blir presset fra venstre, han får en tå på ballen, og den går ut til Christensen. Derfra prøver jeg bare å ta ballen og gjøre meg så stor som mulig. Han dribler meg, og den går borti hånden. Ikke at det utgjør noen forskjell, men vi har tre mann bak meg der, sier Sandberg til Nettavisen.

– Er det for strengt med rødt kort, mener du?

–Jeg vet ikke helt hva regelen sier, så det kan jeg ikke svare på.

Også Stabæk-trener Jan Jönsson stusset på at Vålerenga fikk en såpass lang fordel og avsluttet i en Stabæk-forsvarer før det ble dømt frispark og rødt kort.

– Den er litt rar. Spillet går videre, og de får avslutte, så går vi tilbake sju eller ti sekunder eller hva det er, og det blir frispark og rødt kort. Jeg har ikke sett det noen gang, tror jeg, at man spiller så lenge videre og går tilbake og dømmer frispark.