Gå til sidens hovedinnhold

Dresinrekord på Flekkefjordbanen også i sommer: Håper på el-dresiner og glamping langs banen etter hvert

Dresinbanen går opp og ned, men det gjør ikke interessen for den. Turistattraksjonen i Flekkefjord blir bare stadig mer populær.

– Vi har hatt en konstant økning av dresinutleie de siste årene, forteller daglig leder Frode Johannesen i Flekkefjordbanen AS til Agder.

Det er allerede satt rekord i 2021, selv om sesongen ennå ikke er ferdig, og det imponerende tallet på nesten 3500 dresin-turer kommer bare til å øke nå som høstferien er her.

– Vi avslutter sesongen rett etter høstferien er over for både Agder og Rogaland, men i selve høstferieperioden venter vi mange besøkende.

Sira i stedet for til Syden

Både i fjor og i år har det vært få turister fra utlandet på dresinbanen, og det var flest nordmenn som har syklet dresiner. Alt tyder på at dette kommer til å forandre seg til neste år, likevel frykter ikke Johannessen noe nedgang for neste sesong.

– Dresinbanen har hatt en stabil fremgang også før pandemien, begrunner han.

Han forteller dessuten at det har blitt en trend i turistbransjen å utforske natur og småbyer: De ferierende holder seg ofte vekk fra tettbefolkede steder. Slike tendenser gjør Flekkefjord til et attraktivt reisemål.

Store planer for fremtiden

I sammenheng med økende interesse for naturopplevelser kom Smaabyen med ideen om å lage en glampingplass ved siden av et stopp på Flekkefjordbanen. Dette vil gi anledning til å sette dresinen fra seg, tenne et koselig bål, og overnatte i vakre naturomgivelser, for så å fortsette på banen morgenen etter.

I tillegg har de mer kortsiktige planer om å innføre elektriske hjelpemotorer allerede ved starten av neste sesong. Tilrettelegging for dem som har funksjonsutfordringer, og dem som er eldre er formålet.

– Vi ønsker at flere skal få muligheten til å oppleve banen, forklarer Johannessen.

Lørdag var det dugnad på Flekkefjordbanen.

– En flott høstdag, god mosjon som gir resultater og finere om omgivelser. Etter 30 dugnadstimer av 5 personer kom trærne i skråningen mellom Flekkefjord stasjon og Sunde skole igjen frem i sine fine former. Frem kom også «den midlertidige» trappen opp til skolen, forteller Carl Fredrik Horjen i Flekkefjordbanens venner.