Gå til sidens hovedinnhold

Drømmen om VM-start

Distanserytter Ingrid Marie Lervik og hesten Bint Aisha skal delta i junior-VM i Nederland.

Vi reiste til Kliczkow, Polen med ett mål og det var å få fullført siste 120 km. kvalifisering på Ingrid Marie og Bint Aisha, så de var klare for junior-VM i Ermelo, Nederland 6.-11. september. Jammen hadde det vært mange utfordringer på veien. Covid-19 situasjonen har gitt oss mye å tenke på, men til slutt ordnet det seg så vi kunne reise.

Vi reiste til Polen sammen med Olaug Espeli Carstensen og Yassir som skulle gå 160 km. Alf Magne Sjøveian var også med som groom, sjåfør og alt mulig mann.

Turen ned til Polen gikk kjempefint. Hestene stortrivdes sammen og spiste og drakk godt. Vel fremme i Polen virket hestene fine og klare for de polske skoger.

Først ut var Olaug og Yassir. Værgudene prøvde det de kunne å sette en stopper for dem, men de trosset lyn, regn og torden og fikk godkjent 160 km. Fantastisk prestasjon.

Lørdag var det Ingrid Marie og Bint Aisha sin tur. Aisha viste at hun er i kjempeform og endelig skulle de få starte. Aisha var i toppform gjennom hele rittet og alt fungerte helt perfekt. Alle veterinærsjekkene viste at hesten var i toppform. Hun var raskt nede i puls etter hver etappe og både spiste og drakk godt i pausene.

Siste etappe tok de det rolig for det handlet om en billett til VM og de fullførte rittet. Vi som groomet jobbet på spreng fra klokka 4 om morgenen til sent på kveld. Mange utfordringer ble det med to punkteringer langt ute i skogen. Løyper som kun var egnet for traktorer pga. enorme mengder regn dagen før. Dette tok vår altmuligmann Alf Magne på strak arm og fikk skiftet dekk og var rallycross fører på sitt beste. Jammen fikk han tatt noen flotte blinkskudd også i all søla.

Linda og Olaug jobbet det de kunne for at alt med grooming skulle være klart både i løypa og på pauseområdet for hest og rytter. Dette gikk kjempefint og både hest og rytter fikk det de trengte. Siste vet-sjekk var nervene til Linda i høyspenn. Aisha virket kjempefin, men hva mente veterinærene som skulle gi den endelige dommen etter 120 km. Så da veterinæren ga beskjed om at rittet var godkjent, kunne vi slippe jubelen løs og kjenne på den enorme gleden av at alle timene med trening, mil etter mil, alt arbeidet på og rundt hesten var verdt hvert minutt.

For en jobb Ingrid Marie har gjort og fått det beste ut av Aisha og for en hest. Takk til alle som hjelper og som er med på dekk så vi kan holde på med denne sporten som vi er så glade i. Ikke minst resten av gjengen hjemme i Voran som står på og hjelper så dette er mulig.