Effektivisering og kostnadskutt

Av
DEL

MeningerFredag fikk jeg en bunke på tre Agder i postkassen min: den fra fredagen før samt fra påfølgende mandag og onsdag. Jeg håper ikke dette er avisens bidrag til effektivisering, men et engangsuhell. Imidlertid hadde det også en fordel å ha tre aviser foran seg på en gang: det var lettere å få øye på sammenhenger.

I fredagens utgave sto det å lese at Flekkefjord kommune må ha ned driftskostnadene betraktelig, mens mandagsavisen kunne fortelle at nå er det klart for elvepromenaden. Og til den er det satt av 4,5 mill. Jeg har tidligere uttrykt hvor flott jeg syns Flekkefjord har blitt i løpet av de siste par årene, men i mitt hode skurrer det kraftig når man vil utvikle en promenade til 4,5 mill mens kommunen må spare 15 mill på driften.

Så er det noe jeg ikke skjønner. Ingen skal sies opp, men de ansatte må påregne endring i oppgaver eller arbeidssted. Kan noen forklare meg hvordan de ansatte blir mer effektive om de jobber på et annet sted enn de gjør til vanlig? Eller om de blir mer effektive om de utfører andre arbeidsoppgaver enn de pleier? Og: er det "de på golvet" som pålegges å bli mer effektive - de som allerede springer beina av seg?

Jeg ser på listen over etater som må omstille og effektivisere. Det ser ut til å være de fleste etater, men jeg savner administrasjonen på lista. Er det ikke mulig å effektivisere litt her også? Jeg har et godt forslag i så måte. Man ønsker bom på Lasta, for å hindre bobilister i å bo gratis og dermed unndra høyt tiltrengte penger til kommunen. Men det er visst ikke plass til bommen på budsjettet foreløpig.

Hva om man tildelte rådmannen oppgaven med å sjekke parkeringsplassen for eksempel den første halve/hele timen av arbeidsdagen om morgenen? På den tiden har ikke snylterne rukket å komme seg ut av pysjamasen og stikke fra regningen. Dermed blir det godt med penger i kassa, først parkeringspenger og på toppen straffegebyr.

Hvis rådmannen bruker denne tiden til å gjennomgå i sitt hode hva han skal gjøre når han kommer på kontoret, er halve jobben gjort og han kan effektivt få unna arbeidet. Det vil jeg kalle et godt bidrag til effektivisering og kostnadskutt. Og som kjent er den beste måten å få ansatte til å yte litt ekstra, å gå foran med et godt eksempel.

Lykke til med prosessen!

Artikkeltags