Gå til sidens hovedinnhold

Elever feiret FN-dagen

Annerledes markering på Sinnes skule denne gangen da FN-dagen skule markeres.

– Helt eksakt ble FN-pakten undertegnet 25. juni 1945, men FN-dagen i oktober er en god dag å markere jubileet på. Det gjorde vi med digital feiring med blant annet. kronprinsen og statsministeren, litt undervisning og en kahoot for mellomtrinnet. Klassene var ivrige, og fikk rett på det meste! forteller Åse-Berit Fidjeland på Sinnes skule i Sirdal.

Elevene sang Vi-songen, hørte på appell fra leder og nestleder i elevrådet, Johanna og Theodor, og fikk høre om UNESCOs verdenssarvliste.

Elevene ble delt i åtte grupper, og skulle lage en multimodal tekst om verdenssarvstedet med ulike fakta og et symbol for stedet. Dette ble til slutt presentert for alle, og skal ende opp på et kart med bilder og symbol, samt QR-kode, slik at alle kan se og høre hva elevene har arbeidet med.

Helt til slutt fikk elevene høre litt om immateriell kulturarv. Det er viktig å ta vare på språk, utøvende kunst som sang og dans, sosiale skikker, tradisjoner som bunadssøm, ritual som japansk teseremoni og kunnskap knyttet til naturen.