Gjennom et godt samarbeid med Kvinesdal Jeger og Fiskeforening (KJFF) ble dagen en stor suksess!

I tillegg til grillmat ordnet KJFF med buss til og fra Fosseland, slik at elevene ikke måtte gå så langt. Dermed kunne mesteparten av dagen brukes på å fiske fra land eller fra båter KJFF stilte med, i tillegg til å lære om fisk og fjord.

– Det har vært en travel vår og høst, kan Olav Aase fra KJFF fortelle.

– Vi har hatt dagsopplegg med flere av skolene i Kvinesdal, og det er flott å kunne gi elevene gode opplevelser ute i naturen. Kvinesdal Jeger og Fiskeforening har igjennom året ulike arrangementer for familier og ungdom. Denne vinteren blir det igjen satt opp kurs i fluefiske, etter at korona har begrenset muligheten noen år, og de håper på god oppslutning på dette.

– Dagen på Haugelandstrand er i forlengelse av Forskningsdagene, som i år hadde temaet HAV, forteller Signe Valand, lærer ved Feda skole.

– Før høstferien dissekerte elevene laks, og lærte om forskjell på oppdrettslaks og villaks. I dag har elevene lært mer om laksens ferd ut fjorden, men også sett på flere arter som lever i fjorden. KJFF kunne også fortelle om arter som ikke finnes i fjorden lengre, som for eksempel blåskjell, og hvordan dette påvirker det biologiske mangfoldet.

Skolen som ligger tett på fjorden og havet, ønsker å knytte mye av sin undervisning opp mot temaet hav og hvordan havet binder oss sammen, land og mennesker. Uteskole ved elva og fjorden er noe elevene vil gjøre mer av.

– Vi synes det er veldig gøy å ha uteundervisning. Haugelandstrand var en fin plass å være. Vi kunne slenge oss i trærne også! Noen falt uti en bekk vi måtte over. Vi måtte drepe fisken vi fanget, det hadde ikke alle gjort før, sier fornøyde elever på mellomtrinnet.