Og for en suksess dette samarbeidet ble! Over 100 barn og ungdom var med og gjorde dette til en kulturell festaften med variert innhold og høyt nivå. Blant dem som imponerte og stod for det kanskje mest kreative innslaget, var Elias Leine fra Flekkefjord. 20-åringen hadde nemlig laget sitt eget tekniske apparat, en slags vannrett robot, som løste en Rubiks Kube.

– Jeg har holdt på med dette lenge. Jeg måtte si nei til hyttetur og Oslo-tur med familien for å rekke dette, sa Leine til Agder etter forestillingen var over.

På scenen forklarte han snedig hvor mye som la bak kreasjonen. Det var nesten et subtilt stand-up-show, men humring ble raskt til fascinasjon. Man følte man var på en teknologimesse. Og her gikk ingenting galt. Ingen Elon Musk vindu-fiasko. Her gikk alt som smurt, og etter at roboten var ferdig var kuben gått fra rotete til korrekt løst.

– Jeg er på Teknisk Senter, som jeg virkelig vil anbefale, sa han og høstet applaus.

Alle ble imponert. Ingen unntak.

– Det var moro, det har kostet blod, svette og tårer. Altså jeg har brukt utrolig lang tid på dette, meddelte han godt fornøyd.

Fra god til glimrende

Bandet Hvetemel avsluttet showet med låten Real Love. Trioen var et kjent innslag på UKM med deltakelse tidligere, men på bare et år har de gått fra å være gode til glimrende. Særlig var det merkbar utvikling i stemmen til vokalist og gitarist Live Meland. En salig blanding av rocka attitude og god stemme gjorde innslaget til en verdig avslutning på et strålende show.

Energi og humor

Aldersspennet var stort. Den eldste 20, de yngste 10. Det var flere innslag hvor unge dansere fikk vise seg frem. Energien var smittende, og ingen kjedet seg mens de mange danseinnslagene stod for tur.

Energi og humor ble også presentert gjennom flere flotte innslag. Teater-nivået er høyt, og alle kunne dra fra Spira torsdag kveld med selvtillit. Replikkene satt, det var snert i vitsene og prestasjoner som antakelig gir mersmak.

Stor stemme

Vendéla Egeland sang klassikeren Somewhere over the rainbow. En fantastisk opptreden på det som er en ganske krevende sang å fremføre. Hun sangs også i duoen "Vendéla og Felicity" sammen med Felicity Larsen-Askew. De sang begge flott og var det eneste innslaget med harmoniseringer på vokalen – eller tostemt sang, som det også kan kalles. Her har regionen to flotte sangtalenter.

Høyt nivå

Både flekkefjæringene og kvindølene kan være stolte av seg selv. Her var det utrolig mange innslag – og vanvittig høyt nivå. For eksempel spilte Hanna Pan 14 år et krevende pianostykke. En sårbar fremføring hvor hver eneste tone satt perfekt. Alle fortjener å bli nevnt, fordi alle var dyktige.

Kanskje er dette starten på en ny trend, hvor UKM igjen blir årets store høydepunkt for barn og ungdom. Det så i hvert fall slik ut denne gangen.

Bildeserie

Imponerte på UKM

Sang og dans

Det kanskje mest energiske innslaget var det elever fra Kvinesdal kulturskole som stod for.

En stor gjeng gutter og jenter danset, spilte og sang klassikeren "9 to 5". Publikum lot seg virkelig imponere av det store showet, med hele 16 personer. Det låt bra og var en visuell fornøyelse. Her har elevene øvd godt!

Knirkefritt

I etterkant av forestilling har Agder snakket med Leah Henriette Rafoss Ingebretsen, som hadde ansvaret fra Kvinesdal sin del.

– Hvordan oppsummerer du arrangementet?

– Knirkefritt og godt gjennomført! Vil også dra frem de flinke arrangørene på 10 stykker fra Kvinesdal som hjalp til at arrangementet ble så bra. Vi så også tydelig på årets arrangement at det at vi slo oss sammen, var en god ide og var kjempesuksess.

Gikk videre

Fagpanelet har plukket ut følgende til å representere UKM Flekkefjord og UKM Kvinesdal på mønstringen I Mandal 14. april:

•Cherry Burns

•Live, Sara, Jesenia

•Håkon

•Vendéla

•Elias

•Hvetemel

•Vilde Kvinlaug

•Sky Danse

•Kvinesdal Kulturskole

•Hanna Pan