Gå til sidens hovedinnhold

Elvelangs-suksess for nærmere 300 på Feda

Feda Elvelangs ble en opplevelse deltagere og publikum ikke glemmer med det første.

Foreningen Feda Elvelangs inviterte til det som ble en særdeles stemningsfull kveld på 11 ulike steder på Feda lørdag kveld. Her fikk om lag 300 besøkende oppleve alt fra lirekassespilling til teaterfremføring.

Rundt solnedgang begynte publikum å vandre i grupper langs elva, opplyst av hundrevis av lys og lykter, til elleve forskjellige stasjoner. Tidlig i ruta ble publikum skysset over elva, og på den halvannen time lange turen fikk publikum oppleve opptredener med lokale musikere og artister i ulike sjangre.

Lokalt talent

Til slutt endte gruppene opp foran scenen på båthavna der musikken fortsatte, og der det ble solgt og servert fiskesuppe laget av Åna-Siras store sønn Rune Løyning.

«Feda Elvelangs er arrangert av foreningen med samme navn som ble dannet i 2020, og har til formål å arrangere kulturbegivenheter på Feda med vekt på å fremme lokalt talent.»

Artister og kunstnere fra store deler av Lister var samlet. Fra Flekkefjord kom blant annet Ninja Teatergruppe som fikk publikum med på improvisasjonsteater. Dette falt i smak, og gjengen fra Flekkefjord viste spilleglede som i gamle dager – før pandemien!

Det var det mange andre også som gjorde. Kenneth Trælandsheim har mange talenter. At han også kan traktere en gammel lirekasse var kanskje overraskende for noen, men der sto han – med lirekassen og tryllet frem spennende toner.

Bildeserie

Feda elvelangs

På land og til vanns

Det ble en idyllisk aften på land og til vanns. Publikum ble tatt med i båt fra den ene siden av Fedaelva til den andre før vandringen mot brua startet.

Feda skolekorps var også på plass, og den lokale trioen Vidar Søstrand, Tor Arve Barøy og Frida My Ravndal. De hadde tatt plass ved Båthavnen like ved Feda kirke, som var stoppested for vandringen. Et trivelig bekjentskap var også Jack Bjørkelund. Han kommer fra nord, men tar med seg familien sørover og flytter til Feda neste sommer. Han bød også på sang og musikk, og leverte Ola Bremnes-musikk.

Flott var det også da ekteparet Lisa Haugland og Hermann Gautefald spilte fele i en båt ved broen – opplyst i et fantastisk blått lys.

Feda Elvelangs ble et flott pusterom og en strålende avslutning på det som har vært en fantastisk sommer!