En avlyst påske?

YTRING: Er påsken avlyst? spør leserbrevskribenten.

YTRING: Er påsken avlyst? spør leserbrevskribenten.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi er snart inne i en helt spesiell påskefeiring på grunn av koronaviruset som sprer usikkerhet og frykt over hele verden. For første gang er det forbudt å dra på hytta i høytiden. Flere mener at påsken er avlyst i år.

En annen tradisjon for nordmenn er å lese krim i påsken, og vi tilbys mye lektyre på det feltet. Hvorfor er det slik?

Kan det ha noe å gjøre med dramatiske hendelser i Jerusalem for snart 2.000 år siden? Her ble en mann i 30-årene korsfestet – selv om han ikke hadde gjort noe vondt.

Mannen fra Nasaret sa at han gikk i døden for alle mennesker. Hvorfor gjorde han det? Fordi vi har alle syndet mot en hellig Gud – i tanker, ord og gjerninger. Og syndens lønn er døden. Gud straffet derfor sin egen Sønn gjennom påskens dramatiske hendelser. Jesus tok bort Guds vrede over våre synder – og vi slipper fri ved å ta imot Hans gave.

Vi kan også lese i Bibelen at tre dager senere står Jesus opp igjen fra de døde. Han viser seg for mer enn 500 mennesker. Dette betyr at Guds Sønn er en levende realitet også i dag – og livet har seiret over døden!

Påskens budskap gir framtid og håp for alle som tar imot det - i en verden som skjelver på grunn av koronaviruset og følgene av den.

Derfor bør vi ikke avlyse påsken i år – men heller feire den ved å si ja-takk til Jesu frelse!

Artikkeltags