I DAGENS avis kan man lese at syv personer har søkt om å bli ny rektor på Knaben leirskole. Jan Rob gir seg nemlig etter nesten 40 år som skolens rektor. Rob har gjort seg bemerket med sin ihuga innsats og lidenskap på og for Knaben. På mange måter har nok kvindølen vært en av Knabens viktigste personer og ressurser de seneste ti-årene. Det blir store sko og fylle for den som tar over rollen. Virksomhetsleder for kultur i Kvinesdal kommune, Jan Schou, er heldigvis godt fornøyd med de han har å velge mellom, når ny rektor skal tilsettes.

MANGE MINNER er skapt på Knaben leirskole. Det finnes knapt en person i området som ikke har hatt noe med leirskolen eller Rob å gjøre. Minner fra skiturer, plasking i bassenget, lek, moro og interessante historier fra gruvebyen er innprentet hos mange. Kvinesdal skylder Rob en stor takk for å ha fremsnakket og skapt entusiasme rundt et av kommunens viktigste mål. Det er nok mange som tar turen tilbake til Knaben, etter en fin opplevelse på leirskolen.

KNABEN ER virkelig en perle. Et sted med en unik historie, spennende muligheter og vakker natur. Vi håper at en ny rektor vil ha noe av den samme gløden som Rob. Den smittende entusiasmen skaper ringvirkninger og alle er tjent med at leirskolen bugner av liv og at både gamle og nye fjes får oppleve Knaben.

VI FÅR nok helt sikkert se Rob i sine andre roller fremover. Han har i tillegg til livet på Knaben vært engasjert i idrett, politikk og mye mer. Det er bare å beundre engasjementet – og særlig i en tid hvor dugnadsånden generelt er fallende. Et levende samfunn trenger ildsjeler, lokalpatrioter og noen som virkelig vil noe. En slik person har Rob vært. Vel blåst og nyt livet som pensjonist.