Gå til sidens hovedinnhold

En mer rettferdig og omfordelende skattepolitikk

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den siste tiden har vi sett flere høyrekandidater angripe vår fordelingspolitikk. Det er litt underlig at de tør. 115 tusen fattige barn, stadig økte forskjeller der de aller rikeste tilgodeses med skattekutt, mens de med de minste inntektene har fått redusert kjøpekraft.

En ting vil vi si til dere som er usikre på hva dere skal stemme: Vanlige folk skal få mer igjen i lommeboka med en Arbeiderparti-ledet regjering. De siste 8 årene ser vi at de rikeste mennene i Norge har fått milliarder i skattegaver samtidig som vanlige folk opplever usosiale kutt i velferden. Det er oppskriften på urettferdighet og den trenden må vi snu!

133.156 mennesker i Vest-Agder vil betale mindre i skatt med Arbeiderpartiets politikk. Det står fast. Samtidig så mener vi at de på toppen må bidra mer til fellesskapet. Det er de med de største skuldrene som også må betale den tyngste børen. På den måten har vi råd til å betale for en velferdsstat som favner enda flere.

Med Høyres politikk er det barnefamiliene som har opplevd økt makspris på barnehagene, pendlere som har opplevd økt pendlerfradrag og folk som er permitterte som har tapt. Det er uakseptabelt.

Arbeiderpartiet mener at noe av det viktigste vi kan gjøre er å hjelpe folk ut av fattigdom og sikre folk en trygg jobb. Ved å gi folk som står utenfor arbeidslivet muligheten til å komme inn i jobb gir man dem muligheten til å jobbe seg ut av fattigdom. Samtidig må vi også sørge for at de som idag er i lavtlønnede yrker gis rett til en anstendig lønn og gode arbeidsforhold.

Vi går nå til valg på at det er vanlige folk sin tur. Det er vårt politiske prosjekt. Det forteller historien om at alle de som har blitt oversett eller ikke prioritert i høyreregjeringens statsbudsjett fortjener et løft!

Det kan du bidra til 13. september ved å sørge for et sterkt Arbeiderparti. .