Det er lenge siden sist det var et såkalt voksenteater som ble spilt i Sirdal, ifølge enhetsleder for kultur og fritid Alf S. Haughom så begynner det å bli godt over to år siden sist.

– En slik oppsetning som dette har vi ikke hatt i Sirdal siden før pandemien startet og det begynner jo å bli en god stund siden.

Forhåpentligvis så har sirdølene savnet det å kunne gå på teater i sitt eget nærmiljø og enhetslederen har i så måte en klar oppfordring.

– Jeg håper selvfølgelig at mange vil ta turen ja. Det er en proff oppsetning som vil bli spilt på fredag som også har fått gode tilbakemeldinger.

Et godt alternativ

Det begynner å bli en del år siden Riksteateret sluttet å besøke Sirdal på sine turneer, derfor er det ekstra gledelig for enhetslederen at man har muligheten til å tilby publikum alternativer som dette.

– Det var selvfølgelig ikke noe greit da vi mistet Riksteateret og derfor er det jo ekstra gledelig at Kilden teater velger å reise på turne med enkelte av sine forestillinger og da velger Sirdal som et av sine spillesteder. Dette er absolutt et fullverdig alternativ til Riksteateret og jeg håper selvfølgelig at vi vil få flere besøk av dem i fremtiden meddeler Haughom.

I tillegg til kulturhuset på Tonstad, så blir også forestillingen satt opp i Kvinesdal på lørdag, mens på Spira blir den spilt nå på torsdag.

Godt likt av kritikere

Oppsetningen er basert på romanen Anne av Paal-Helge Haugens og Emil Otto Syvertsen i Fædrelandsvennen hadde i sin omtale av premieren bare godord om det han fikk se bli formidlet på scenen i Kilden der han blant annet skrev følgende: – Kilden Teater har gjort ein bragd. Å gjere ein så spesiell tekst som Anne av Paal-Helge Haugen, ein såkalla punktroman, som handlar om ei ung jente som går frå ungt liv til tragisk tidleg død av tuberkulose, om til levande teater, var eit vågestykkje. Men det er blitt ei svært god framsyning.